На знак подяки за догляд бабуся залишила онукам свою велику квартиру, але Тамара вважала, що квартира має дістатись лише їй.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Зимовий день був коротким, тому коли Людмила закінчила роботу і вийшла на вулицю, їй здалося, що вже пізній вечір. Їй хотілося якнайшвидше повернутися додому, відпочити, повечеряти і посидіти перед телевізором. Однак їй треба було відвідати бабусю на іншому кінці міста. Бабуся Надя, мати батька, ніколи не визнавала своїх онучок, Люду та її сестру Тамару, коли вони були дітьми. Батько дівчаток на той час був живий і проживав з ними та їхньою матір’ю. Люда пам’ятала гострий, прискіпливий погляд бабусі і підібгані губи, що виражали її несхвалення сім’єю. Бабуся була проти того, щоб її син одружився з їхньою матір’ю, звичайною бібліотекаркою, але батько порвав зв’язки зі своєю високопоставленою сім’єю і оселився з дружиною в її маленькій двокімнатній квартирі.

 

Advertisements        

Хоча мати дівчаток так і не стала його законною дружиною, батько визнав своїх дочок та дав їм своє прізвище. За кілька років батько покинув маму, повернувся до своїх батьків, але продовжував підтримувати та відвідувати дочок. Однак його життя пішло вниз соціальними сходами, і незабаром він помер через свої пороки. Люда та її мати пішли на цвинтар, щоб попрощатися з батьком, і з того дня вони не бачили бабусю, поки вона не покликала на допомогу через кілька років… Після смерті чоловіка здоров’я бабусі Наді погіршилося, і вона зрозуміла, що в неї не залишилося родичів, окрім онучок. Вона дуже неохоче звернулася до них по допомогу. Внучки відвідували її по черзі, допомагали по господарству, готували їжу. І ось, якось, Людмилі зателефонували з лікарні та повідомили, що її бабуся померла.

 

Людмила та Тамара поїхали до квартири бабусі та обговорили спадщину. Тамара вважала, що квартира повинна дістатись їй, бо вона мала двох дітей і жила в орендованому житлі. Але в результаті вони домовилися здавати квартиру в оренду і ділити дохід порівну, доки не зможуть вступити в спадок згідно із законом. Під час збирання Тамара звинуватила Люду в тому, що вона взяла деякі речі їхньої бабусі. Люда відкинула це звинувачення, припустивши, що речі могла взяти сусідка, яка мала ключ від квартири і яка доглядала їхню бабусю довгий час. Сестри поговорили із сусідкою, яка заявила, що бабуся сама віддала їй усе і збиралася навіть залишити їй квартиру. Після спекотного протистояння сестри вирішили не порушувати це питання і погодилися на свій первісний план. Багата спадщина ледве не призвела до розриву між сестрами, але врешті-решт їм вдалося знайти рішення.

Advertisements