Мати розповіла Олі, що вона не її рідна мати і відправила до сестри. Через деякий час мати зателефонувала та розповіла, чому так вчинила. Оля слізно побіrла до матері.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

– Мама! Мама! У мене дуже хороша новина для тебе! – Прокричала Аня, влітаючи в квартиру. – Доню, сідай! – Серйозно сказала мама. – Нам треба поговорити. – Мамо, ти чого? Що трапилося? – Слухай уважно і не перебивай, Оленько, – почала Світлана Семенівна. – Коли ми зустрілися з твоїм батьком, він жив із твоєю старшою сестрою Катею. А тебе він не міг утримувати. Тобі було три роки, і він здав тебе до притулку. Я вмовила його забрати тебе в сім’ю. Так я стала твоєю мамою.

Потім ми переїхали до міста, щоб ніхто не зміг розповісти вам правду. А за три роки ваш батько зник, залишивши вас двох на мене. Незабаром Катя теж повернулася до рідного міста, а ти залишилася зі мною. Я не твоя мама, я твоя мачуха. Але я більше не в змозі дбати про тебе, тому зараз прийде чоловік Каті та відвезе тебе до сестри. Пробач мене! – Вибачити тебе?! За те, що ти зраджуєш мене і виганяєш із дому?! Не хочу тебе більше знати! – прокричала дівчинка і в сльозах втекла до своєї кімнати…

Advertisements        

Літо минуло спокійно. Оля обживалась у будинку сестри. Лише часом її душу гризла образа на матір. Життя текло своєю чергою, поки одного разу не пролунав дзвінок телефону. – Олю, підніми слухавку, я не можу! – Прокричала Катя з кухні. – Я слухаю, – підняла дівчинка слухавку. – Оленько, доню, не кидай трубку, вислухай мене, будь ласка, – дзвонила мама. – Я хочу, щоб ти знала всю нашу з тобою історію. Я ніколи не зрад жувала тебе. Лікарі виявили у мене важку, невиліковну недугу. Мені недовго лишилося жити. Я не хотіла, щоб ти бачила мої страждання. І я не хотіла піти, не сказавши тобі правди. Пробач мені, доню і прощай. – Мама! Я їду до тебе! Тримайся!

Advertisements