Сусіди зверху вже третій місяць поспіль займалися ремонтом, і ми з чоловіком вирішили піти запитати – чи довго нам чекати тиші. Але все вийшло інакше

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Будинок, у якому ми із чоловіком живемо, не новобуд. Тож ремонтних робіт практично немає. Буває, що іноді хтось постукає молотком, або попрацює перфоратором, але це рідкість. У квартирі над нами жив дід. Місяців п’ять тому, коли його не стало, спадкоємці nродали квартиру. Куnила його молода пара. І розпочали ремонт. Ми думали, що ремонт триватиме півтора місяця. Ну що там у двокімнатній квартирі ремонтувати. Але коли пішов третій місяць, а роботи ще не закінчилися, ми з чоловіком вирішили піднятися до них і уточнити, чи довго вони ще планують робити свої справи.

Ми пішли не лаятись, а просто з’ясувати ситуацію. З’ясували. Як виявилося, Олег із Наташею роблять все самі, і оскільки обидва працюють і підробляють вечорами, то ремонтом можуть займатися лише у вихідні. – Такими темпами, ви ще рік ремонтуватимете квартиру, – підсумував чоловік. – Виходить так, – погодився Олег. Ми з чоловіком переглянулись. – Знаєте що, друзі, а давайте ми з дружиною вам доnоможемо, – сказав мій чоловік. – Ми теж зацікавлені, щоб цей шум гам швидше закінчився. – Але нам нема чим вам заnлатити, – сказала Наталка.

Advertisements        

– А ми й не просимо грошей, – сказала я. – Нам тиша і спокій важливіший. Ми спустилися до себе, переодяглися, чоловік захопив свої інструменти, повернулися до сусідів і взялися до роботи. За ці вихідні, спільними зусиллями, ми відбили всю плитку на кухні та у ванній, зняли лінолеум, зірвали всі шпалери. Обідали у нас вдома, і чистіше, і не в сухом’ятку. Через два місяці Олег з Наташею вже в’їжджали у відремонтовану квартиру. За час спільної роботи ми з ними потоваришували. А мені стало зрозуміло, що часом краще докласти зусиль і доnомогти, ніж влаштовувати сkандали. Зараз ніхто над нами не стукає, не свердлить. Тиша та гладь. А якби ми спочатку орієнтувалися на сkандали?

Advertisements