У пари народилися три пари близнюків після проблем з фертильністю

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Коли Ештон вирішила завагітніти втретє, вона й уявити собі не могла, що життя приготувало для неї такий великий сюрприз і що вона “зробить так”, що у неї практично не було шансів на успіх! Був період, коли Ештон та Ерік Роулі не були впевнені, що коли-небудь матимуть дітей. “Здавалося, що всі навколо нас втілюють в життя нашу мрію”, – розповіла 33-річна Ештон в інтерв’ю TODAY Parents. “У них у всіх були діти. Одне оголошення про вагітність слідувало за іншим. Для нас це було дуже важко, тому що ми так сильно цього хотіли”.

 

Advertisements        

 

Після чотирирічної боротьби з незрозумілим безпліддям пара, яка живе в Сінгерс-Глені, штат Вірджинія, пройшла процедуру ЕКЗ у 2016 році. Вони пересадили два ембріони, а пізніше того ж року 35-річні Ештон та Ерік, народили дівчат-близнюків Амелію та Елоїзу, яким зараз 5 років.

 

Коли подружжя Роулі вирішили завести третю дитину, вони вибрали один ембріон. Троє дітей здавалося ідеальним числом. Але, на їх подив, ембріон розділився, і на світ з’явилися ідентичні хлопчики-близнюки, Оуен і Уайатт. За словами Джеймса Гріфо, доктора медичних наук, директора Центру фертильності Нью-Йоркського університету в Лангоні, ймовірність того, що це станеться, становить 1%.

 

Подружжя Роулі вважали, що їхня сім’я була повноцінною. Потім, у 2021 році, Ештон почувалася “дуже, дуже погано”. Чи можливо, що вона знову чекала дитину? “Я відчула, що вагітна – у мене були всі звичайні симптоми, але ми не могли зачати природним шляхом”, – сказала Ештон. Ештон не тільки завагітніла, але й народила третю пару близнюків. “Я все ще не можу повірити”, – зізналася Ештон.

 

 

Роуз і Вайолет з’явилися на світ на кілька тижнів раніше терміну, 16 березня, і провели 22 дні у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, щоб набрати вагу і навчитися правильно харчуватися. Але зараз сестри вдома зі своїми чотирма іншими братами та сестрами. “Я кажу людям, що це все одно, що їхати на палаючому велосипеді”, – пожартувала Ештон. “Це повний хаос”. Але вона не хотіла б, щоб було інакше. “Ми щасливі, що у нас три пари близнюків”, – зізналася Ештон. “У них дійсно такий особливий зв’язок. Що стосується тих, хто постарше, то часто ночами вони сплять в ліжках один одного і шепочуться. Мені доведеться заходити і казати: “Гей, пора спати”.

 

Доктор Гріфо розповів TODAY, що після ЕКЗ фертильність жінки не підвищується. “Хоча це і рідкість, але природне зачаття після ЕКЗ може статися. Вагітність – це просто випадковість, і хоча ЕКЗ може покращити ваші шанси, у цьому процесі все ще є багато нещасних випадків”, – пояснив Гріфо. “Існує можливість завагітніти природним шляхом – без застосування допоміжних репродуктивних технологій після того, як у вас була одна вагітність за допомогою ЕКЗ. Навіть у деяких випадках незрозумілого безпліддя, після зачаття однієї дитини за допомогою ЕКЗ, пари в кінцевому підсумку завагітніють самостійно наступного разу.”

Advertisements