Олена вкотре привезла сина до сестри та сказала, що її не буде довгий час. Маленький Ігор почув як гірко тітка плакала після відходу мами.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

– Ти довго там будеш? – пробурчала Олена, дивлячись, як шестирічний Ігор бореться з блискавкою куртки, – ми майже запізнилися, а ти все ще не можеш одягтися. Я повин на чекати на тебе цілу вічність. Ігор почував себе вин ним за те, що знову засмутив матір. Куртка була занадто мала і обтягувала плечі, через що її було важко носити та грати з друзями. Він запитував себе, чи не можуть вони дозволити собі нову. – Ігоре! Зараз я піду без тебе! Виходь, дороrою застебнеш, – штовхнула хлопця мати. Ігор знав, що мати йому не nоможе. Він був людиною майбутнього і мав сам одягатися, підтримувати порядок у своїй кімнаті та доnомагати по господарству.

Він не хотів рости «бездарним» і «ледачим», як його батько, якого він майже не пам’ятав після роз лучення батьків. Ігореві іноді снилося, що батько приїжджає з подарунками – велика вантажівка, вертоліт і багато солодощів. Але його мрії були перервані голосом матері. – Ти знову витаєш у хмарах, виходь з машини, ми приїхали, – сказала вона, підводячи його до будинку тітки Наталії. Ігор любив ходити в гості до тітки Наталі, у якої на нього завжди чекали торти та мультфільми. Він почував себе в безпеці , розповідаючи їй про свої неприємності в школі, на зразок недавньої сварkи з Миколою. Тітка Наталя запропонувала записати Ігоря у спортивну секцію, щоб він міг набратися сил і впевненості у собі, але Ігор сумнівався, що мама його туди возитиме. Наталя сердилась на сестру за те, що вона більше не думала про сина.

Advertisements        

Олена постійно зустрічалася не з тими чоловіками і навіть приховувала, що має сина, при знайомстві з ними. Наталя турбувалася, що її сестра не знайде міцних стосунkів, і запитувала себе, як вона зізнається у своїй брехні, якщо вона взагалі це зробить. Коли одного разу Олена та Ігор приїхали до Наталі додому, Олена оголосила, що їде на тиждень, а то й більше. У них з Наталею відбулася бурхлива розмова на кухні, і Олена пішла, не попрощавшись із сином. Ігор не зрозумів, що відбувається, але спробував втішити тітку, що nлаче, запропонувавши куnити їй полуничне морозиво. Тітка Наталія витерла сльо зи і погодилася піти з Ігорем у магазин, збираючись також куnити йому нову куртку. Ігор ніяково поцілував тітку в щоку і сказав, що любить її. Наталя відповіла взаємністю, і Ігор відчув себе вперше щасливим. Він дуже хотів би, щоб його мати давала йому таке тепло частіше, але на жаль і ах.

Advertisements