Іван стояв і пригадував, як бабуся сказала, що він знайде свою «кульбабу» і не відпустить її. У той момент він почув жіночий голос, повернувся і застиг від здивування.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

На останньому курсі університету Івана відрахували. До матері він повертатися не хотів, не маленький вже. Виникло пекуче бажання почати життя спочатку. Тому він зібрав рюкзак і поїхав в село до бабусі у будинок. Будинок там давно пустує, бабусі не стало п’ять років тому. Будинок продавати не стали, у мами рука не піднімалася. Адже це пам’ять про дитинство і батьків. Був у Івана ще намір знайти дружину, набридло йому холостим ходити. У місті даму серця він знайти так і не зміг. Там одні кар’єристки, яким в першу чергу важливий матеріальний достаток. Йшов Іван по стежці, де в останній раз бував у дитинстві, а все навколо було посипано кульбабами.

Це була бабусина улюблена квітка, вона часто говорила: «Вань, не зривай квітку, шко да. Краще, коли виростеш, знайди дівчину як кульбаба. А коли знайдеш, то одружуйся на ній!» Сенс сказаного Іван донині не розумів. Що це означає? Знайому хвіртку він швидко знайшов, тільки з дороги втомився. Стояв, оглядав зарісший двір. Будинок виглядав покинутим. Навіть звідси було видно, що роботи тут багато. -А чого це ви тут стоїте? До нього раптом підійшла дівчина і посміхнулась. Іван на пару хвилин завис, розглядаючи незнайомку.

Advertisements        

У неї були пухнасте, дуже світле волосся, майже біле. «Схожа на кульбабу…»- подумав він і сам здивувався своїй думці. -Я онук покійної Єлизавети Андріївни зі столиці, приїхав сюди жити… -А, довго напевно добиралися. Втомилися? Я ваша сусідка. Дівчина махнула, показуючи на сусідній будинок. -Ви, напевно, ще і зголодніли. А в домі ні газу, ні світла. Заходьте на вечерю. А завтра я вам доnоможу, якщо захочете, будинок трохи до тями привести. Дівчина ще раз посміхнулася, а в Івана серце завмерло. Він її слів майже не слухав. «Ось вона моя кульбаба… Невже бабуся знала?»

Advertisements