Свекруха ревнувала мене до рідної мами, і я вирішила знайти оригінальне рішення до цієї nроблеми, але це її не влаштувало.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Не можу зрозуміти, як можна ревнувати когось до його матері. Але моя свекруха страждає саме від цього. Їй дуже важливо, щоб ми, не дай боже, не проводили більше часу з моєю мамою, ніж із нею. Може це від того, що мій чоловік – єдина дитина? Може просто нудьгує і їй хочеться спілкування? Але ні, вона просто порівнює скільки часу ми проводимо з нею і скільки з моєю мамою і зводить себе, якщо моя мама починає вигравати. А разом із собою, знемагає і нас постійними закидами та жалем, що з нею я дружити не хочу і за рідню не вважаю.

Якось, щоб показати їй всю абсурдність цих претензій, я жартома запропонувала завести графік і на ньому відзначати з ким і скільки ми спілкуємося. Я сказала і забула. А ввечері вона зателефонувала своєму синові з цією пропозицією. – Славку, ми сьогодні з твоєю дружиною вирішили, що було б правильно скласти графік спілкування бабусь із онукою. Чоловік засміявся. – Що смішного? Тобі ж неважко все розкреслити на листку паперу, щоб з початку місяця вже знати, в який день якась з бабусь спілкуватиметься з онукою. Щоб нікому приkро не було. Слава розгубився: – Мамо, ти серйозно, чи що? – Звісно! Я така сама бабуся, як вона.

Advertisements        

Чому вона має більше спілкуватися з Танюшкою, ніж я? – Мама перестань, жодного графіка не буде. Ти зрозумій, навмисне тебе ніхто не обділяє, але якщо так виходить, то і це нормально. Будь-якій людині звичніше спілкуватися зі своєю матір’ю і до неї звертатися за доnомогою, при необхідності. Ось Наташа і… – А ти? До мене можеш звертатись ти. – Мамо, я на роботі. Дитиною займається Наталка і тому… – Все тому, що я пенсіонерка і робити вам дорогі подарунки не можу. А сватя працює і задаровує вас, ось ви до неї і льнете. Соромно вам має бути, синку. І свекруха кинула слухавку. Чоловік розгублено дивився на мене, а я подумала, може це старечий ма разм?

Advertisements