Дітей треба хвалити за те, що вони думають про чистоту природи, а не лаяти та погрожувати за таке прагнення.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Ця історія сталася з нами нещодавно. Справа в тому, що моя семирічна донька дуже охайна та організована. Вона не упускає єдиної можливості організувати якісь добрі справи. Нещодавно вона побачила мультик про те, як важливо дбати про нашу планету та прибирати сміття. Вона відразу ж подумала, що це її обов’язок теж і попросила сміттєві пакети, щоб зібрати все сміття, що накопичилося, з нашого двору. Я дала рукавички та пакети і з радістю дозволила їй робити благородний вчинок. Наш тато працює в іншому місті та відвідує нас 3-4 рази на місяць.

Так вийшло, що саме цього дня він мав повернутися додому. Цей факт ще більше мотивував мою доньку, тому що їй хотілося зробити сюрприз татові та показати наш чистий двір. Проте мама однієї з дівчаток із двору зіпсувала довгоочікувану зустріч батька та доньки. Коли жінка спустилася у двір, то виявила, що її донька також бере участь у суботнику нашої Лізи. Вона почала кричати, що не дитяча ця справа збирати сміття і вдихати це брудне повітря. Вона почала загрожувати Лізі, що розповість все батькові, і він відзвітує її як слід за цей вчинок. Ліза одразу ж втекла з двору, і зникла від усіх від страху.

Advertisements        

Чоловік, щойно доїхав до нашого будинку, почав шукати улюблену доньку. Адже вони мали традицію, що Ліза повин на зустрічати його першою. Він почав шукати її в їхніх улюблених місцях, і коли знайшов, міцно обійняв і спитав, як справи. Ліза стала сумно розповідати про те, що сталося. Чоловік уважно вислухав доньку і почав хвалити її. Вона була здивована такою реаkцією тата, адже очікувала, що її лаятимуть. Тато заспокоїв доньку і сказав, що вона велика молодець, що з таких років вже турбується про чистоту нашої планети. Вони радісно повернулися додому і розповіли мені цю історію.

Advertisements