Мама перевищила шанси 1 до 15 мільйонів, щоб народити ідентичних четвернят.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ
Advertisements        

Двомісячні Ебігейл, Маккайла, Грейс і Емілі Вебб з Альберти, Канада, були зачаті природним шляхом – шанси на це приблизно 1 до 15 мільйонів. Імовірність народження четвернят без допомоги лікування фертильності становить 1 до 729 000, тоді як ідентичні брати й сестри зустрічаються ще рідше. 22-річна Бетані та 23-річний Тім Вебб обмінялися обітницями в червні, і, як і багато звичайних закоханих пар, вони почали думати про дітей.

 

Advertisements        

 

Насправді вони були в захваті, коли у вересні дізналися, що чекають на дитину. Але коли пара пішла на перше УЗД, вони з подивом виявили, що Бетані вагітна чотирма дітьми одразу. Бетані сказала: «Я не могла в це повірити, я була в такому шоці. Чесно кажучи, я думала, що лікар пожартував». Під час ультразвуку Бетані сказала, що бачила лікарів, які дивилися та вказували на дві різні області екрана. Тому вона припускала, що народить близнюків.

 

Бетані згадує: «Вона повернула екран і почала рахувати дітей – перша, друга дитина, дитина номер три… Я подумала: «Добре, ти можеш зупинитися на дитині три». Досить трьох, — і вона відрахувала четверту дитину. Ось тоді я ледь не впала! Я точно пережила панічну атаку». Оскільки в сім’ях Бетані та Тіма не було випадків багатоплідної вагітності, а пара не використовувала препарати для запліднення чи екстракорпоральне запліднення для зачаття своїх дітей, новина про їхню вагітність є ще більш вражаючою. Лікарі сказали, іноді таке трапляється. Це не відбувається постійно – це дуже, дуже рідкий випадок. Станом на 2007 рік у всьому світі було зареєстровано приблизно 3500 комплектів четвірнят. Одна з медсестер, яка працює в лікарні, сказала, що це один випадок з 67 мільйонів.

 

 

Вони народилися за допомогою кесаревого розтину 6 травня, Бетані тоді була на 33 тижні. Усі здорові, ростуть, активні та почуваються добре. Першою народилася Ебігейл, яка важила 3 фунти. Далі йшла Емілі, яка важила 4 фунти 15 унцію, потім Грейс, 3 фунти 15 унцій, і, нарешті, Маккайла, яка важила 3 фунти 11 унцій. На фотографіях, зроблених минулого місяця, показано, як вони лежать серед квітів, всередині колоди, сплять у маленьких костюмах кроликів, зібрані в купу, як маленькі ведмедики, і в білих повзунках, оточені ромашками. Фотограф Кассандра Джонс з Noelle Mirabella Photography сказала, що діти були першими четвірнятами, яких вона коли-небудь фотографувала, і що їм довелося використовувати лікарняні браслети, щоб відрізнити дівчаток. Вона сказала: «Дівчата були неймовірні. Під час зйомок абсолютно не було сліз. Фактично, вони навіть відкрили очі. Усю зйомку вони спали, як янголята. Вони були настільки гарними, що мені вдалося зробити п’ять повних знімків з усіма дівчатами разом і окремі знімки кожної дитини протягом трьох годин. Середній сеанс з однією новонародженою дитиною триває дві-три години, тож я була приємно здивована, як багато мені вдалося зробити з чотирма немовлятами».

Вона сказала, що все – від капелюшків з кроликами до капелюхів з ведмедями та костюмів пастельних кольорів – було заплановано на «місяці наперед», оскільки вона мала «дуже чітке бачення» естетики знімків. Капелюхи, вбрання та накидки були виготовлені на замовлення для зйомок, і Кассандра ретельно продумала вбрання, щоб усе, що їй потрібно було робити, це міняти капелюхи між позами, не розбудивши їх. Кассандра сказала: «Порожниста колода та порожнистий пень були в місцевому парку, де я часто буваю, і я подумала, що вони будуть саме того розміру, щоб вмістити чотирьох немовлят. Вони досить щільно сиділи, але нам вдалося зібрати їх усіх разом і виглядати чарівно. Мені дуже хотілося, щоб Бетані, їхня мати, могла сидіти, розслабитися та не про що не турбуватися. У нас було достатньо помічників. Ми всі були готові зробити все разом».

Advertisements