Я завжди знала, що мама любить брата більше за мене. Але я й уявити не могла, що цей фаворитизм може поширитись на наших дітей.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Я завжди щосили намагалася зрозуміти, як моя мати могла так явно віддавати перевагу моєму брату та його дітям, а не моїм синам і мені? Протягом усього мого життя було очевидно, що мій брат був її улюбленцем, ця перевага поширювалася і на його спадкоємців. Доросліючи, я відчувала холодну відстороненість від своєї матері, коли вона любила мого брата, навіть подарувала йому телефон і відкинула мою потребу в ньому. Вона наполягала на тому, що, як дівчинка, я маю зосередитися на домашніх навичках, а не на марних іграшках. Цей фаворитизм поширювався і на наших дітей. Коли народилися мої сини, мати ледве звертала на них увагу, навіть не брала їх на руки. Стало до болю ясно, що вона не буде тією люблячою бабусею, на яку я сподівалася. Протягом восьми років вона майже не допомагала мені з дітьми.

Натомість я звернулася за допомогою до своєї свекрухи, підтвердивши своє переконання в тому, що моя мати не любила ні мене, ні моїх дітей. На відміну від неї, дочки мого брата отримували від неї велику любов і увагу. Вона завжди була готова допомогти їх матері та регулярно забирала дівчаток на вихідні, чого вона ніколи не робила для моїх синів. Я заздрила свободі своєї невістки і відчувала себе скривдженою через те, що мої власні діти не були такими коханими своєю бабусею. Байдужість моєї матері не обмежувалася дітьми. Вона критикувала мого чоловіка під час наших фінансових труднощів і відмовлялася допомагати, в той час коли вона завжди підтримувала мого брата фінансово.

Advertisements        

Натомість родичі з боку чоловіка прийшли нам на допомогу. Сварка з моєю матір’ю з цього приводу призвела лише до заперечення та виправдання. Вона стверджувала, що раніше вона не мала часу на онуків, а тепер мої сини були “занадто дорослими” і мали інші інтереси, ніж у її улюблених онучок. Змирившись із ситуацією, я зосередилася на тому, щоб компенсувати нестачу прихильності другої бабусі, більше покладаючись на своїх родичів за чоловіком. Я розуміла почуття своїх дітей, адже відчувала подібну зневагу в дитинстві. Я лише запитую себе: чи є шанс виправити цю ситуацію в майбутньому? Чи краще змиритися з поведінкою матері раз і назавжди?

Advertisements