Микола подарував Вірі кулон, сказавши, що він приносить щастя. А після повернення з відпустки життя Віри справді змінилося.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Одного теплого вечора легкий морський бриз шелестів пальмовим листям, коли Віра йшла по набережній, відчуваючи важкий смуток. Вона була там уже тиждень, не отримувала ні від кого компліментів і почувалася старою. У свої 36 років у неї не було ні чоловіка, ні коханця – лише недовговічні стосунки. Раптом до неї підійшов високий гарний чоловік років сорока і спитав, чи він може пройтися з нею. Вони представилися – його звали Микола. Відчувши холод, Віра запропонувала піти кудись у тепліше містечко.

 

Advertisements        

Микола розповів про свої фінансові труднощі і про те, що йому потрібно протриматися ще три дні, поки мама не надішле грошей. Віра поспівчувала і запропонувала купити йому їжу. Наступні три дні вони провели разом, насолоджуючись суспільством один одного без будь-яких романтичних очікувань. Вони обговорювали своє життя, і Віра скаржилася на свої невдачі та відсутність визнання на роботі. В останній день їхнього знайомства вона купила Миколі у подарунок бурштинові запонки. Вони попрощалися, причому Микола пообіцяв відплатити їй за доброту. Того вечора Віра була здивована стукотом у двері.

 

Микола та ще один чоловік, Олександр, увійшли до її кімнати. Микола пояснив, що вони посперечалися про щедрість сучасних жінок. Він прикинувся бідним, щоб довести Олександру, що той не правий. Доброта Віри виграла парі, і Микола повернув їй гроші та подарував кулон, на щастя. Повернувшись додому, Віра зустріла ще більше успіху. Після того, як її оббризкала машина, водій Сергій підвіз її до будинку. У них почалися стосунки, і через півроку вони одружилися. Життя Віри значно покращилося: у неї з’явився люблячий чоловік, діти та гарний будинок. Вона задумалася про те, чи приніс стільки щастя кулон, подарований Миколою.

Advertisements