Побувавши на дні народ ження своєї невістки, ми з чоловіком були сильно розчаровані – настільки, що я пошkодувала про подаровані гроші.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Ми з чоловіком все своє життя прожили в селі, де народилися, виросли та одружилися. Коли наш син вирішив здобути вищу освіту, він поїхав до міста, щоб навчатися в університеті, де зустрів своє перше кохання – Валентину. Відтепер ми спілкувалися лише по відеозв’язку, оскільки він ніколи не приїжджав до нас у село.

 

Advertisements        

Через багато років моя невістка запросила нас відзначити її 35-річчя. Ми обміняли гроші на долари, як порадив син, і поїхали до столиці. У ресторані, який вони вибрали, був окремий стіл для подарунків, де кожен опускав конверти з грошима у коробку. Ми нікого не знали, крім батьків невістки, які сиділи осторонь нас. Ми були голодні після подорожі та очікували побачити на столі смачні страви. Ми звикли до звичайних страв, тож і були розчаровані.

 

На столах не було ні салатів, ні мʼяса, тільки мізерні канапе з якоюсь зеленою масою. Потім подали суші, але я не знала, як їх тримати цими паличками і все розсипалося. Не було ні розсольника, ні борщу, а з алкоголю були лише якісь дуже солодкі коктейлі та лікери. Замість торта – кава та чізкейк. Коли молодь вийшла на перекур, а старші стояли біля фуршетного столу, я підкралася до шухляди з подарунками і витягла наш конверт зі 100 доларами. Не думаю, що наш внесок коштував того, щоби залишитися голодними! Ми з чоловіком попили чай та спокійно поїхали на вокзал. Було відчуття, що ми витратилися на дорогу та квіти, але зрештою залишилися ні з чим.

Advertisements