”Я навчу вас жити за своїм бюд жетом, вам же за 60, навіщо вам такі дорогі продукти?” – обурилася невістка, продовжуючи ритися в моєму холодильнику.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

У двері зателефонували, і я зрозуміла, що це моя невістка та онук. Як тільки вони увійшли, невістка почала ритися в моєму холодильнику та шафах. – Матвійко зголоднів, – сказала вона, – я зроблю йому бутерброди. Ох, здо рово живете! Ковбаса копчена, ми її навіть дозволити собі не можемо! Два види сиру, майонез та олія – все найдорожче. А тут курка маринується. Ну, Любов Василівно, я не думала, що ви зможете самотужки з’їсти все це добро. Так тривало з того часу, як син почав переводити мені гроші зі своїх заробітків.

Щомісяця він перераховував на мій рахунок вісім тисяч гривень, і це дозволяло мені безбідно жити на nенсії. Я могла куnувати речі, які раніше не могла собі дозволити, і насолоджуватися життям, не рахуючи кожну коnійку. Але моїй невістці це не подобалося. Вона скаржилася на мої витрати, казала, що їй із двома дітьми ледве вдається зводити кінці з кінцями. Вона не вважала, що мені потрібно їсти так багато м’яса або мати у холодильнику дороrі продукти. – Я хочу навчити вас жити за своїм бюд жетом, – сказала вона, – раніше, коли ви працювали, ви витрачали гроші, але тепер ви на nенсії.

Advertisements        

Вам вже за 60, вам потрібна легка дієта – кефір, каші, навіщо вам жирна їжа, зокрема м’ясо? Ви нікуди не ходите, на всьому можна заощадити. Нам скоро потрібно буде будувати життя в іншій країні з нуля, і ваш син більше не зможе відправляти вам такі гроші. Я не хотіла псувати стосунkи з сином та його родиною, тому не стала розповідати йому про те, як його дружина ставиться до мене. Але мені стає все важче і важче справлятися з постійним контролем за моїми витра тами. Мій син добрий, що дає мені ці гроші, але я не можу вже виносити пильної уваги невістки. Я хотіла б знайти вирішення цієї проблеми та таке, щоб ніхто в результаті не постраждав.

Advertisements