Віктор дізнався, що до них знову прийдуть родичі дружини та розсердився. Після їхнього візиту Аня сама зрозуміла, що треба терміново прикрашати цю халяву.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Віктор зайшов на кухню і посміхнувся: -Аню, для кого ти готуєш? Ми ж планували повечеряти разом. -Ну, Бондаренко приїдуть сьогодні ввечері. Я не мала можливості сказати тобі. Віктор насупився і запитав: -Це знову твої родичі? Я не люблю, коли до мене приходять незнайомі люди. -Але вони мої родичі, і я завдячую своїй родині. -Роби, що тобі заманеться, але у мене немає наміру розважати їх все свято. Самі вигадуйте культурну програму. Аня подумала про себе, що якщо чоловік вирішив не розважати гостей, то немає сенсу намагатися переконати його у зворотному.

Вона nродовжувала готувати, щоб якось відволіктися. О четвертій годині дня прибула галаслива родина Бондаренко на чолі з Вірою Петрівною, яка привезла валізу, повну пліток, і дорожню сумку чуток. Звичайно, їм вдалося порушити затишне життя пари. Віра Петрівна з’їла свій четвертий еклер, і Віктор був здивований її апетитом. Аня увійшла на кухню, підслухала перепалку і поспішила позбавити чоловіка розмови з родичкою. Вона сама втомилася від гостей, які примудрялися з’їдати всю їжу, завантажувати її непотрібною інформацією та виявляти чудеса нахабства. Але вона вміло зображала дружелюбність і гостинність, тоді як Віктор усе більше дратувався.

Advertisements        

Подружжя вирішило розмістити гостей у спальні, бо Віра Петрівна сказала, що у її чоловіка хво ра спина і йому потрібна більш рівна поверхня, ніж у дивану у вітальні. Це стало останньою краплею для Віктора. Він більше не міг цього виносити і врешті-решт вийшов із себе. -Ти прийшла до нас додому, зайняла всі кімнати, з’їла стільки їжі, скільки ми могли з’їсти за тиждень, а тепер займаєш мою спальню! Ви хтось взагалі такі? Віра Петрівна спробувала вибачитись, але чоловік зупинив її, і вони пішли. Аня сіла на стілець, відчуваючи сильну втому. Віктор потішив її і сказав: -Настав час позбавлятися цієї халяви. Вони завжди будуть такими, якщо не покласти цьому кінець. Ані не було чого заперечити на слова чоловіка. Деякі родичі приносять лише турботи та неприємності. Гості були ображені, але їм самим потрібно переосмислити справжнє значення слова родичі.

Advertisements