Синові Софії виповнювалося 6, але у день свого народ ження син попросив маму не кликати бабусю – Наталію Миколаївну. Дізнавшись причину, Софія мало не спантеличилася

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

У суботу синові Софії виповнюється шість. Він особисто передав запрошення одній бабусі, і благав не запрошувати іншу – а саме свекруху Софії. І хоча це було б чудово, але свекруха вчора зателефонувала невістці і сказала, що куnила подарунок онукові. “Це вся брудна білизна, яку ви зібрали? Коաмар!” і “Не хочу образити, але наліт усередині ванної кімнати огидний!”, “Я вважаю, що причиною темряви у вашій кімнаті є брудна люстра, що потребує чищення” – ось так діставала свекруха Софію. Свекруха також від носиться і до свого онука; ”Я знаю, що тобі подобається витра чати час і грати в дурні ігри”, ”Може, тоді поясниш, що ти робив такого корисного за весь день?

Скоро тобі треба йти до школи. Ти навчився читати? Відвідування бабусі перетворюється на випробування. Друга бабуся, мама Софії, очевидно, повна протилежність свекрусі: вона онука балує, завалює подарунками та частуваннями, дозволяє робити все, що хоче, і нічого не змушує. Зрозуміло, що підліток обожнює її, кидається до неї і сяє від захоплення, коли вона відвідує його. – Я розгублена, що робити?! – Софія звернулася за порадою до подруги. – Чому б не виключити свекруху? Сказати, що ми не маємо свята? Але ж вона чекає свята, щоб привітати онука. Мої батьки, сестра, племінниця та моя подруга зі своїми дітьми приєднаються до нас на свято. Свекруха почуватиметься ображеною… Може, мені запросити її? На такому зборищі вона не створить nроблем.

Advertisements        

Проте як запросити її, якщо хлопчик, який святкує свій день народ ження, не хоче цього робити? – Справа в тому, що ти сама не хочеш бачити її на святі, – сказала подруга. – Зрештою, вона бабуся дитини. Ви повинні виховати у своєму хлопчику дбайливе ставлення до бабусі. Ви не можете дозволити говорити такі речі, як “я не хочу, щоб вона приїжджала” або “вона жорстока”. Як ти думаєш, чи буде здо рово, якщо він так говоритиме про твою маму? – Він не буде так nогано відгукуватися про мою матір! – Це частково тому, що він знає, яка у тебе буде реаkція, nроте він почувається вільним і може говорити про твою свекруху все, що хоче. Ви повин ні сказати своїй дитині, що Наталія Миколаївна його обожнює, хоч і зовсім небагато і у своїй особливій манері. І вам обов’язково потрібно запросити її на відзначення дня народ ження!

Advertisements