Свекруха при всіх лагідна і дбайлива, а наодинці мене зводила. Чоловік не вірив до останнього, доки не сталося це.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Як не хотіла Женя жити окремо від свекрухи, як не відмовляла її мати від цього кроку, але , зрештою, Жені довелося погодитися з чоловіком. А що робити? Поки вона мріяла про підвищення, начальство вирішило її скоротити. На свою квартиру хоча б початковий капітал потрібен, а як його накопичити, якщо заробляє тільки чоловік та ще й за орендовану квартиру nлатити. Свекруха їх зустріла з розкритими обіймами. І при синові завжди була з нареченою дуже привітна. Справжнє її ставлення до себе Женя оцінила першого ж дня. З ранку, провівши чоловіка на роботу, Женя засіла за оголошення, намагаючись знайти роботу. – А чого це ти тут розсілася?

Чай не пані . – смутилася свекруха. – У будинку прибратися треба, поїсти приготувати треба, якщо ти не працюєш. Женя не стала сперечатися і зайнялася збиранням. Досить неприємно було спостерігати, як свекруха виглядає найменші порошинки та ворсинки на niдлозі та меблів. Знайшовши, демонстративно витирає, з підібганими губами, можна подумати, що виявила щось надзвичайне. Женя намагалася цього не помічати, але в неї не виходило. Та й суп, який вона зварила, здався свекрусі недостатньо наваристим. Та всім своїм виглядом показувала, як їй несмачно. Женя дала собі слово, що коли вона влаштується на роботу, вони з’їдуть. Але з роботою нічого не виходило. Або пропонували надто низьку зарnлату, або геть -чисто відмовляли. Женя не могла зрозуміти чому, доки в одному місці їй не сказали відкритим текстом:

Advertisements        

– Нещодавно одружилися? Ну що ви, голубонько. Чи не сьогодні завтра в деkрет підете, а мені знову співробітника шукати? Тим часом, поведінка свекрухи ставала дедалі нестерпнішою. Вона собі і шпильки могла дозволити, і відкрите хамство . Женя спробувала розповісти чоловікові про свої nроблеми, але той лише відмахнувся: – Що я не бачу, як мати до тебе ставиться? Вона з усією душею, а ти… «Добре», – вирішила Женя, – «у наш час техніки, я легко зможу показати чоловікові справжнє обличчя його матусі». І протягом цілого тижня вона просто записувала перли своєї люб’язної свекрухи на телефон. Чоловік був здивований. Він спочатку втра тив мову, потім звелів їй зайнятися пошуками квартири. – Ми з’їжджаємо, – тільки й сказав він матері. Нинішні умови життя молодят залишають бажати кращого, але Женя просто щаслива виявитися подалі від сварливої свекрухи.

Advertisements