Протягом двадцяти років, свекруха не втрачала приводу якось вкусити мене, але я терпіла і думала, що вона зміниться. Однак, у цей період виросла моя донька і вона не схожа на мене.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Я все життя думала, що якщо бути терплячою, адаптивною, то рано чи пізно досягнеш розташування людини, заслужиш її повагу. Мені знадобилося двадцять років, щоб переконатися, що ця теорія практично абсолютно не працює. Мене свекруха недолюблює. Я думаю, у своєму становищі я не самотня і це досить поширене взагалі. Вона не те, щоб мене ображає, але видно, що ставиться холодно. Ми одразу після шлюбу з Семеном почали жити з його батьками. І з його мамою у нас склалися класичні стосунkи свекрухи та невістки. Начебто явного kонфлікту немає, але відчувається холодок. Свекруха не втрачала приводу якось вкусити мене словом і ділом.

Я ніколи не відповідала їй, завжди намагалася бути доброю у відповідь, сподіваючись, що вона зрозуміє, що я за мир. Тільки за двадцять років вона так і нічого не зрозуміла. Але протягом двадцяти років виросла моя донька. Таня схожа на мене лише зовні, характером вона повна протилежність. Вона ніколи не дасть себе образити. Також у неї гостре почуття справедливості. У дитинстві я намагалася прищепити їй лояльність і адаптивність, але Таня завжди була дуже норовливою і занадто прямолінійною. У виразах вона зазвичай не со ромилася, все вимовляла людині прямо в лоба. Мені не раз доводилося червоніти, але згодом я зрозуміла, що вона має рацію! Моя свекруха і Таню не дуже любить, хоч вона її рідна онука. Все через те, що вона моя донька. Якось за обіднім столом свекруха звернулася до неї:

Advertisements        

-Ось тобі треба брати приклад із сусідки нашої, Каті, взяла і вступила до юридичної. А що твій університет порівняно? Ким ти завтра будеш зі своєю творчою професією? Досвід матері тебе нічого не навчив? Станеш звичайною домогосподаркою. Вона відірвалася від їжі і прямо подивилася в очі свекрусі: -І що в цьому nоганого? Треба було як ти вийти вдало заміж, щоб чоловік диплом куnив престижного університету, бабусю? А досвід матері мене дечому навчив, точно з батьками чоловіка жити не буду, щоб раптом не опинитися в одному будинку з такою токсичною свекрухою. Свекруха відкрила рота, але нічого не змогла їй відповісти. Вона невдоволено підібгала губи, а я була готова аплодувати стоячи. Іноді доводиться і в дітей віком вчиться. Бути незручною для оточуючих, але чесною – набаrато правильніше.

Advertisements