У Миколай були давно застарілі погляди на те, «де місце жінки» в будинку. Але все змінилося, коли к ним в гості приїхала теща.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ
Advertisements        

Петро запитав у свого друга Миколи, чи може він пожити в нього, доки його дружина Марійка не заспокоїться. Микола погодився і запевнив Петра, що його дружина не заперечуватиме. Однак, коли Петро запитав, чи не буде у Марійки проблем, Микола став захищатися і заявив, мовляв, його дружина знає своє місце. Стало очевидно, що у Миколи були давно застарілі та скам’янілі погляди на те, як повинна поводитися дружина в сім’ї, «і де її місце».

 

Advertisements        

Через деякий час після цього випадку до Миколи приїхала теща, Ганна Іванівна, і дала зрозуміти зятю, що він має неправильні уявлення про те, для чого потрібна дружина. Вона порадила йому любити, захищати, шкодувати та допомагати дружині у всьому. Ганна Іванівна також попередила Миколу, що він не може приводити гостей у свій будинок без дозволу дружини і що він має вчасно приходити з роботи, ніде не затримуючись. Вона також наполягала на тому, щоб зять займався прибиранням, а Марійка прала і готувала – певний поділ праці в сім’ї, так би мовити. Ганна Іванівна сказала Миколі, що він має прописати Марійку у своїй квартирі, і навіть подарувати їй половину квартири. Микола пообіцяв виконати та виконав усі вимоги свекрухи, щоб уникнути конфліктів, знаючи яка його теща найвпливовіша жінка.

 

Після від’їзду Ганни Іванівни Петро знову попросив у Миколи житло, але Микола відмовився, пославшись на ваgітність Марійки та необхідність піти на компроміси. Петро засумнівався у принциповості Миколи, але Микола сказав, мовляв, життя цікава штука і може раптово змінитися, як це сталося, коли приїхала теща Петра. У результаті Микола залишився задоволений своєю цінною порадою, даною другові, а Петро пішов вирішувати питання з дружиною.

Advertisements