Коли потрібні були гроші на ліkування мами, Ліда вирішила переступити через свою гордість та піти до батька. Але відповідь батька її образила до глибини душі.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ
Advertisements        

Ліда перераховувала гроші знову і знову, до останньої копійки. 10 тисяч зникли безвісти. Хоча це колись могло здатися не такою вже великою сумою грошей, але їй не було звідки їх взяти. Вона просила грошей у всіх, кого знала, але ніхто не став би позичати гроші випускниці школи. Їй не подобалося місто, де минуло її дитинство. Незважаючи на те, що вона знала його як свої п’ять пальців, вона все одно нервово озиралася на кожен автобус та метро. Ліда сподівалася на диво, на те, що якась хороша людина допоможе їй урятувати маму. Але дива не сталося, і вона зро зуміла, що має тільки один вихід – піти до батька. Її батьки роз лучилися, коли їй було чотири роки.

На той час вона була надто мала, щоб ро зуміти, що відбувається, але пізніше вона дізналася, що батько зустрів іншу жінку, у них народилася дочка. Ліда бачила свого батька та його нову сім’ю лише один раз, коли їй було вісім, і це був неприємний досвід. І тепер їй терміново потрібні були гроші на ліkування матері, і вона вирішила проковтнути свою гордість і відвідати батька. Вона сіла в автобус і поїхала на потрібну зупинку, пройшла два квартали та знайшла квартиру свого батька. Коли вона натиснула на кнопку дзвінка, двері відчинила вже доросла дівчинка з фарбованим чорним волоссям. Ліда була вражена, коли зрозуміла, що ця дівчина – її сестра Марійка.

Advertisements        

Батько теж дуже змінився; він постарів і, здавалося, зменшився у зрості. Ліда, запинаючись і червоніючи, ро зповідала їм про свою матір, про її ліkування та про те, як їй потрібні гроші. Але батько відмовився дати їй якісь гроші, пославшись на своїх дітей та виплати аліментів. Він запропонував їй знайти роботу. Почуваючись переможеною, Ліда вибігла з квартири. Стоячи на вулиці, вона була здивована, коли обернулася і побачила Марійку.

Та підбігла до неї та запропонувала у подарунок свій новий телефон. Ліда сумнівалася, чи варто приймати подарунок, але Марійка наполягла, щоб вона взяла його, сказавши, що може продати його за оголошенням. Ліда була вдячна Марійці, і вперше зрозуміла значення слова “сестра”. Давши Марійці свій номер, Ліда вирушила на автобусну зупинку, почуваючи себе одночасно переможеною та натхненною зустріччю із сестрою.

Advertisements