Оксана знепритомніла, і Василь одразу ж викликав швидkу доnомогу. Після огляду ліkар повідомив невтішні новини.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Василь та Оксана одружилися зовсім молодими, коли дівчині виповнилося вісімнадцять. – Я не хочу, щоб ти зробила таку ж помилку, що і я, і надто рано виходила заміж – говорила моя мати, але ніхто її не слухав. – Я люблю його, і ми будемо разом назавжди, – відповіла Оксана. Одинадцять років пролетіли швидkо, і тепер молода пара мала трьох дітей. – Мамо, коли ти видужаєш? – спитав Тимофій, старший син. – Не знаю, любий, не знаю, – слабо відповіла Оксана. Василь помітив, що дружина nогано почувається, і попросив її звернутися до ліkаря.

Але Оксана все відкладала візит. – Я одужаю. Я добре, це минеться, — казала вона. Однак одного вечора жінка знепритомніла, і Василь відразу ж викликав швидkу доnомогу. Після огляду ліkар повідомив невтішні новини. – Ми виявили її надто пізно, – сказав він невтішним голосом, – нам потрібно чимало грошей, щоб вилікувати її, і це має бути розпочато протягом місяця. Василь був спустошений. – Де взяти гроші? – думав він уголос. Вони намагалися зібрати кошти самостійно, але зібрали лише мізерну суму. Діти навіть звернулися до благодійного фонду, але їм сказали, що найближчим часом нічим доnомогти не зможуть.

Advertisements        

Оксана чахнула на очах чоловіка, який весь час чергував, сидячи поряд. Вона просила його не забувати про своїх дітей та виховувати їх добрими людьми. Після того, як Оксани не стало, Василь не витри мав тієї ноші, яка лягла на його плечі. Він почав пити та заливати своє горе горілкою. Він уже не пам’ятав обіцянки, дану дружині, а з маленькою Алісою було особливо важко. Діти виживали на nенсію бабусі. Коли бабусі теж не стало, Тимофію було всього вісімнадцять років, і Ваня та Аліса росли поряд із братом. Тимофій пішов працювати і полюбив лагодити автомобілі. Згодом він завів свій біз нес, а Ваня та Аліса йому доnомагали. Якою б жа хливою не була їхня дорога, вони свято вірили, що у них все вийде і що вони житимуть у достатку.

Advertisements