Через вплив мами сестра забула про себе і стала жити тільки для дочки. Їй 36, але виглядає вона наче стара бабця. Я вирішила знайти вихід з цієї ситуації.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Моя сестра у вкрай nоганому становищі, і в цьому винна моя мама, хоча її більше немає з нами. Мама все життя вселяла сестрі, що вона негарна, нерозумна, звичайна, і якщо хоч якийсь чоловік зверне на неї увагу, вона повинна не упускати його з рук, адже в її випадку іншого шансу може і не бути. Сестра ж повірила її словам і зробила, як говорила мама. Тоді за нею доглядав якийсь придурок, вона вийшла за нього заміж, «не упустила свій шанс». Той познущався над нею, позраджував, а потім кинув, ще й з дитиною на руках. Але і тоді мама не підтримала сестру, а навпаки, звинуватила, мовляв та не змогла зберегти сім’ю і залишила дочку без батька, вона буде рости з почуттям неповноцінності.

Тоді мама стала тиснути на сестру, мовляв вона повин на робити все для дочки і жити для неї. Після роз лучення сестра з дитиною переїхала до мами, і та стала її гнобити. – Новий манікюр? Краще б дочці щось куnила. Нова кофта? Звичайно, ти ж гроші тільки на себе витрачаєш! З подругами пішла погуляти? Ти повинна замість цього проводити час з дочкою. Тоді сестра поступово перестала за собою доглядати, куnувати собі обновки, косметику. Вона тільки працювала і утримувала доньку. В результаті у неї повна шафа модних ганчірок, ціла кімната гаджетів, дрібничок. Але мама все повторювала, що вона недостатньо робить для дочки, повин на намагатися краще. І у виховання внучки вона втручалася.

Advertisements        

– Не підвищуй голос на неї. Дитина і так без батька росте з пелюшок. Не карай, її життя і так нещасне через тебе. Нехай дивиться мультики скільки хоче, і обов’язково куnи ту іграшку, що вона хотіла. Зараз мами вже немає з нами рік, але сестра nродовжує мучитися через наслідки її виховання. Дочка сестри виросла розпещеною. Вона, також, як її бабуся, думає, що мати вин на їй. А сестра в свої 36 років виглядає як старенька, і одягається так само. Про особисте життя вона і зовсім не думає, адже «вона ж повин на жити тільки для дочки, робити все для неї». Я розумію, що сама не впораюся з цією проблемою, але знайшла для неї nсихолога. Залишається донести до сестри, що потрібно рятувати себе, поки не пізно.

Advertisements