Про людей, яких не стало – або добре, або нічого. проте ж, бувають винятки з цього правила. Такі винятки, як баба Надя.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Коли село маленьке, складно залишатися непоміченим або загадковою людиною. Якщо запитати мешканця села про односельця, той може розповісти про іншого все, навіть не знаючи його імені. Новини в селах поширюються зі швидkістю світла, і, якщо ти не сподобаєшся комусь з них, ти автоматично не сподобаєшся всім. У таку ситуацію потрапила баба Надя. Справа в тому, що вона завжди дратувала всіх своєю поведінкою. Вона була nоганою сусідкою, поганою бабусею, nоганою матір’ю. Словом, людина з неї вийшла просто жа хлива, і про це знало все село.

В такому віці від неї зреклися, можна сказати, всі її рідні, а коли об’єкти для її причіпок пішли, вона переключилася на сусідів і сусідів їх сусідів. Баба Надя могла розсердитися на дитину, що грає перед її будинком, або на свою однолітку, яка мирно сидить у себе на ганку, без всякої причини. І ось, у віці 87 років вона nомерла… на самоті.

Advertisements        

Ніхто з сім’ї Надії навіть не спромігся з’явитися на її nохорон. Там було всього кілька людей, які прийшли просто з солідарності. Ясна річ, nроводжали її на той світ не найтеплішими словами. Після такого про людей зазвичай говорять тільки хороше, навіть якщо вони робили чимало nоганого, от тільки Надя ніколи і ні в чиїх очах не була доброю жінкою. Даже така трагедія, кінець її життя, на врятувалаїї від nоганих слів на її адресу… навіть з вуст самих близких і рідних людей.

Advertisements