Я довго думала, і зрозуміла, навіщо свекруха з невісткою завжди сваряться. Зараз знаю, як зберегти мир у сім’ї

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Історії про сkандали та сварkи між свекрухою та невісткою. У принципі такі суперечки зрозумілі. Двоє людей, зі своїми усталеними уявленнями про будинок, про сім’ю, про затишок, живуть у замкнутому просторі. Сварки неминучі. Уникнути їх цілком можливо, лише у двох виnадках: (К/А) або свекруха з невісткою живуть далеко один від одного, або хтось із них приймає безумовне лідерство іншої… Дівчину берегли, не сильно навантажували турботами про будинок. І ось вона вже невістка. І від того як поведе себе свекруха, залежить їх спільне, мирне співіснування.

Два крайніх варіанти: свекруха деспот і свекруха робить все сама, не залучаючи невістку, відкинемо, як малоймовірні. Зупинимося десь посередині – мама любить сина, син любить дружину, мама сприймає дружину сина, як свою дочку. Ви думаєте, цього достатньо, щоб невістка відповіла тією ж монетою? Ви помиляєтеся. Уявімо ситуацію – невістка підмела підлогу і вважає справу зробленою. Але свекруха вважає, що підмести підлогу це пів справи. Треба ще й протерти лінолеум мокрою ганчіркою. Ось тут, то і приховані підводні камені. Невістка, або погодиться і зробить без заперечень, або відмовиться. Це знову-таки два крайніх варіанти.

Advertisements        

А посередині знаходиться третій варіант-невістка сама повин на переконатися, що свекруха не просто так вимагає промити підлогу, а це дійсно необхідно. Як це зробити? Якщо дівчина помиє підлогу сама, то побачивши брудну воду у відрі, сама зрозуміє, що віник не прибирає пил. Якщо ж невістка відмовляється, то свекруха може сама продемонструвати на власному прикладі. Тобто, ви самі бачите, як багато причин посваритися в такій простій справі, як чиста підлога. А скільки таких прикладів зустрічається в день? Безліч. Тому, як мені здається, щоб зберегти мир в сім’ї, свекруха повин на з любов’ю і терпінням навчати невістку домоводству. А невістка зобов’язана приймати ті знання, які досвідчена свекруха придбала за своє життя. Тоді і не буде свароk. По-моєму так…

Advertisements