Моя теща на сніданок пригощає картоплею, обсмаженої у величезній кількості масла. М’ясо або риба, пельмені, котлети. Коли побачила, як ми снідаємо, вона сказала …

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Мама моєї дружини родом з сусідньої країни. Їх харчування багато в чому відрізняється від нашого. Сніданок повинен був бути дуже щільним, а в моїй родині навпаки снідали завжди чимось легким. Це могли бути яйця, йогурт або пластівці з молоком, вівсяна каша, сир, ковбаса. Однак теща була готова на все, щоб зберегти традиції свого народу. Вона була дуже допитливою жінкою, завжди стояла на своєму. Людмила Іванівна спеціально рано вставала, щоб приготувати сніданок на всю сім’ю, адже це найголовніший прийом їжі.

Вона залишалася годинами на кухні, ніби накривала святковий стіл. Люди після прийому їжі повинні ставати бадьорими, щоб сил вистачило на весь день. А після об’їдання настає сонливість і втома. Ми часто гостюємо у тещі. Завжди після сніданку хочеться відразу ж назад повернутися в ліжко і знову заснути. Справа в тому, що її ранкові страви зовсім не назвеш сніданками, настільки вони щільні. Картопля, обсмажена у величезній кількості масла. М’ясо або риба, просочені різними соусами, пельмені, котлети. Щільні салати з великою кількістю майонезу та інших калорійних продуктів. Все, звичайно, дуже смачне і свіже, просто занадто ситно для дев’ятої години ранку.

Advertisements        

Хтось подібний сніданок вважає ідеальним. Всі родичі моєї дружини харчуються саме так. Якби вони їли на сніданок яйця або сир, то не дожили б навіть до полудня. Людмила Іванівна теж пару раз ночувала у нас і була в шоці, коли побачила те, що ми вважаємо сніданком. Вона сказала, що це неправильно, сил не буде, якщо залишатися напівголодними. Насправді, дієтолоrи згодні з нею, однак, мова йде не про смажену свинину або рибу. Паста з твердих сортів пшениці з овочами або гречка ідеально підійшли б, але для мене навіть це перебір. А як ви віддаєте перевагу харчуватися вранці? Щільний сніданок з м’ясом або щось швидkе і легке?

Advertisements