Незнайома жінка лежала на нашому ліжку в гарній сукні, а почувши застереження чоловіка, у мене ледь щелепа не відвисла

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Надворі вже весна. Місто на всю цвіте, всі nогані події останніх часів ніби забуваються, поступаючись своїм місцем хорошим спогадам. Всі навколо вчаться по-новому любити, по-новому жити і впроваджують у життя нові корисні звички, а в моїй душі все ще сувора зима. Нещодавно зі мною трапився один інцидент, який ніяк не дасть мені спокою. Вранці я, як звичайно, збирала сина в садок, а сама збиралася на роботу. У мене був гарний настрій, я навіть одягла сукню – Мам, а коли до нас та тітка повернеться? – спитав він якось ненароком. – Що? Яка тітка? Тіто Віра, чи що? – я, звичайно ж, насамперед подумала, що син говорить про мою золовку, його тітку.

 

Advertisements        

– Та ні, та добра, яка мені цукерку подарувала, – відповів він так само спокійно і нічого не підозрюючи. – Ану докладніше. – Ну, пам’ятаєш, вона на вашому ліжечку лежала. У гарній сукні, але не як у тебе. Я зайшов до неї, а вона мені подарувала цукерку. Я не стала мучити сина допитом. Зібрала і відвела його в садок, а дорогою до офісу зателефонувала золівці. Чоловік давно був на роботі. – Розслабся, – сказала мені вона. – Розслабитись? У нашій країні, наскільки мені відомо, двоєженство не прийнято, тож хтось намагається зайняти моє місце, а ти кажеш мені розслабитися? Золовка сказала, що вона зайнята і порадила поговорити із чоловіком.

 

Я не хотіла питати в нього прямо, тому спочатку зателефонувала, але від неї теж не домоглася відповіді. – Це Анастасія, – сказав чоловік, коли я завела розмову про незнайому “тітку” на нашому ліжку. Він сказав з таким спокоєм на обличчі, що мені навіть стало соромно за свої припущення, але я не налаштована була відступати. – І що за Анастасія? – Моя колишня дружина. Ми з нею у дружніх стосунках зараз. І роз лучилися ми через те, що були більше друзями, ніж kоханцями, так що тобі нема за що хвилюватися. – Нема за що? Скажи, ти знущаєшся? Яким боком твоя колишня дружина-друган опинилася на нашому ліжку у гарній сукні? Чоловік далі чітких відповідей не давав, лише відмахувався. Я не знаю навіть, що мені думати у цій ситуації. Хіба можна дружити із колишньою дружиною? Гаразд, дружити, але як вона опинилася на нашому ліжку, та ще й тоді, коли мене вдома не було. Що ж, розбиратимуся далі.

Advertisements