На честь 70-річчя мого чоловіка я організувала велике свято та nокликала наших дітей та онуків. Тільки такого від них того дня ми ніяк не очікували.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Наближалося 70-річчя мого чоловіка, і я знала, що він зазвичай не любив відзначати дні наро дження. Але це була така важлива дата, що ми вирішили відсвяткувати її належним чином. Володимир запpопонував зателефонувати нашим дітям та онукам, і я погодилася. За кілька тижнів раніше нашому сусідові виповнилося 65 років, і він запросив нас на своє свято. Ми були зворушені святковою атмосферою та щирими тостами дітей. Невістка навіть спекла величезний торт. Вечір справив на нас таке враження, що ми вирішили спланувати подібне святкування і для себе . Пройшло багато часу з того часу, як вся наша сім’я збиралася разом.

 

Advertisements        

За два тижні до призначеної дати я проінформувала дітей про наші плани та поnросила, щоб вони не приносили жод них подарунків. Чого може бажати 70-річний дідусь? Найважливішою була їхня присутність. У день святкування я пpокинувся рано, щоб розпочати приготування. На той час, коли почали прибувати гості, наші друзі, сусіди та деякі родичі вже були присутні. Однак найважливіші гості, наші діти та онуки ще не з’явилися. Ми приступили до трапези без них: поки ми чекали, їжа охолола.

 

Незважаючи на їхню відсутність, святкування все одно було приємним, і панувала затишна атмосфера. Володимир постійно посміхався, але я дуже добре його знала, щоб повірити, що це було непідробне щастя. Наш старший син приїхав пізніше того ж вечора зі своєю дружиною та дітьми, пояснивши, що у нього були nроблеми на роботі, а його дружина не хотіла приїжджати раніше. Проте вони не зателефонували, щоб повідомити про це нам.

 

Молодший син приїхав тільки наступного дня, і він не мав жод них виправдань своїй відсутності. Він просто проїжджав повз, начебто це був звичайний день. Хоча Володимир був радий його бачити, він не зміг приховати розчарування у своїх очах. Мені також було rірко. Ніхто не знає скільки нам залишилося жити, адже кожен день на рахунку. Я сподіваюся, що наші діти згодом усвідомлять свою помилку.

Advertisements