Після випускного вечора Марія покинула село, і повернулася туди через рік уже з сином. І лише перед кінцем вона відкрила секрет Степану.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

У молодості Степан був видним молодим чоловіком, який мав глибоку прихильність тільки до однієї жінки – своєї дружини Марини. З тих пір, як вони навчалися в школі, він любив тільки її. Разом вони виростили трьох дітей – Мишка, Івана та наймолодшу – Тетянку. Степан, будучи людиною з гарним характером та вмілими руками, славився як найкращий тесляр в окрузі. Він працював не покладаючи рук, забезпечуючи свою велику сім’ю та приділяючи увагу дружині. Будь-який новий одяг або елегантні хустки, які надходили до магазину, він купував для Марини. Дорогі парфуми привозилися коханій дружині із міста.

 

Advertisements        

Одного вечора Марина сиділа перед дзеркалом, розчісуючи та заплітаючи волосся. Степан лежав на ліжку, заклавши руки за голову, і милувався її красою при світлі лампи. Вони вели добре життя, Марина стежила за чистотою в будинку, приготуванням їжі та ідеальним порядком у саду. Степан та його сини виконували важчу роботу. Чоловік любив своїх дітей, привчаючи їх до порядку та поваги, особливо до матері. Особливо Степан балував Тетянку, яка мала ясні блакитні очі і була дуже схожа на Марину. Її часто бачили зі Степаном, посідаючою на його плечах, захищеною від усіх і всього. Щастя сім’ї, здавалося, не давало спокою оточуючим.

 

У той час як в інших будинках панували сварки та скарги, у родині Степана панувала гармонія. Так було доти, доки не виникла суперечка між Іваном та Миколою, сином їхньої сусідки Марії. Після бійки Марина плакала, прикладаючи холодні примочки до Іванових ран. Степан звернувся до Миколи, який жив із самотньою матір’ю. Він відчитав хлопчика, але водночас висловив співчуття. Цей інцидент сколихнув спогади Степана. Він згадав, як йому було вісімнадцять років, коли мав Марію та Марину. На випускному вечорі він планував зізнатися Марині у коханні, але вона була захоплена іншим хлопцем, Володимиром. Марія теж була там, намагалася підбадьорити його, але він був надто занурений у свої думки про Марину.

 

У результаті Марина вийшла заміж за Володимира, а Марія поїхала із села вчитися до міста. Коли Степан повернувся зі служби, він застав Марину вдовою з двома дітьми. Він узяв її за дружину, і разом вони збудували будинок і життя. Марія повернулася до села із сином Миколою, але згодом її здоров’я погіршилося. Якось зимового вечора Микола постукав у двері Степана і покликав його до Марії. На краю життя Марія відкрила секрет : Микола був сином Степана з тієї ночі після випускного вечора. Степан залишився розгубленим. Марія невдовзі поме рла, і Степан вирішив взяти Миколу до себе, виконуючи останнє бажання Марії. Таким чином, вони продовжували жити як велика родина, багато працюючи і піклуючись один про одного, незважаючи на несподіваний поворот у їхніх життях.

Advertisements