Максим таємно від усіх залишився ночувати у дитячому садку. А вранці, щоб його не помітили, він ховався в шафі. Але він чхнув і це почула вихователька. Вона відчинила шафу і подивилася на хлопчика.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ
Advertisements        

Вечорами Максима можна було знайти в шафці в роздягальні. Він сидів там, причаївшись, і розумів, що за ним сьогодні не прийдуть. Його мама потрапила до ліkарні, а батько запив, і нікому ця дитина стала непотрібною. З ранку Максим ув’язався за дітьми, які йдуть у садок із батьками і проскакував усередину, щоб охоронець не почав ставити запитання. А ось назад піти було важче, бо без батьків додому не відпускали. Він розумів, що вхід до кімнат з ліжками заборонено, адже там його точно помітять. Єдиним виходом був маленький коридорчик, на nідлозі якого, згорнувшись клубочком, максим заснув, з думками про тепле ліжко. Прокинувшись рано-вранці, Максим почув цокіт підборів, і спритно одягнувся. Щоб його не помітили, Максим втік ховатися в шафу. Йому довелося дочекатися когось із дітей і тоді він міг вилазити звідти. Але сьогодні Максимові щось сильно залоскотало в носі і він чхнув, та так, що це почула вихователька.

 

Advertisements        

Вона відчинила шафу і подивилася на хлопчика. – Чому в шафі сидиш? Коли тебе встигли привести? Я тебе пропустила. Ніна Геннадіївна поставив кілька запитань, а потім побачила, як округлилися очі хлопчика. Придивилася до нього, окинула поглядом його одяг і зрозуміла, що він ночував у дитсадку, і ніхто його звідси не забирав. Вона без зайвих слів взяла його за руку і повела вмиватися. Потім посадила його у їдальні, налила молока і дала великий бутерброд. День наближався до кінця, діти потихеньку почали розходитися. Вихователька підійшла до хлопчика і сказала, щоб сьогодні він не залишиться ночувати на самоті, а піде разом із нею. З дитсадка Максим вийшов не один. Надворі було вже темно.

 

Вони йшли і мовчали, Максим вів виховательку до себе додому, але, коли вони підійшли до під’їзду, хлопчик зрозумів, що вдома нікого немає. І жалібно подивився на виховательку. – Там нікого немає. – Сказав Максим і сильно заnлакав. Вихователька схаменулась і забрала хлопця до себе на ночівлю. Вони прийшли до неї в квартиру, Максим сходив у душ і ситно поїв, а на ранок вони вдвох прийшли до дитячого садка. Охоронець здивовано глянув на них, але вирішив не питати чого і чому. Як з’ясувалося, батько Максима пішов і не повернувся, а мати nомерла після передозування в ліkарні. Хлопчик залишився сиротою. І жив у Ніни Геннадіївни. Соціальна служба вирішила, що виховательці можна довірити дитину і вирішили одразу не забирати його до дитячого будинkу.

Advertisements