Ніна стала мамою для молодшої сестри, коли не стало їхньої мами. Але ось чим сестра “віддячила” її.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

– Але як вона посміла? – Ніна плакала, сльози текли по її обличчю, не припиняючись. Вона не просила і не чекала такого вторгнення до її особистого простору. Те, що хтось вторгся в її квартиру і поводився так, ніби він там господар, було просто незбагненним. Жодної поваги! Вона віддала своє життя цій дівчині, і ось її вдячність! Ця дівчина, а конкретніше її сестра, явно не схвалювала життя Ніни. Адже життя її сестри була теж далека від досконалості: робота, що не приносить задоволення, і непоказний чоловік. Та мала нахабство намагатися наділити Ніну мудрістю, яка вже давно забула те, чого її сестра ще нещодавно навчила!

 

Advertisements        

Ніна підвелася зі стільця і попрямувала на кухню. Вона поставила чайник і дивилася у вікно на прикрашене святковими вогнями місто. Це видовище викликало чергову порцію сліз. Всі навколо, здавалося, готувалися до Нового року, а вона почувала себе самотньою. Сестра з’явилася в її житті, коли їхня мати у віці 45 років вирішила завести ще одну дитину. Ніна була вражена рішенням матері, але мати пояснила, що не хоче, щоб Ніна була зовсім одна. Ніна відмахнулася від цих слів, заявивши, що має своє життя. На жаль, їхня мати померла, коли сестрі було всього три роки, а батько пішов із життя ще раніше. Відповідальність за турботу про сестру лягла на плечі Ніни. Вона стала матір’ю своєї сестри у всіх сенсах слова. Ніна так і не вийшла заміж. Її життя було поглинене роботою та турботою про сестру. Вона пожертвувала своїм життям заради сестри, виховувала її, навчала. Тепер сестра виросла, збиралася вийти заміж та жити самостійно.

 

Ніна була ощадливою до дрібниць, її квартира була заповнена старими, непотрібними речами. Її сестра була повною протилежністю, жила у світлій, просторій квартирі, вільній від безладдя. Незважаючи на наполягання сестри, Ніна відмовлялася позбавлятися старих речей і робити ремонт у квартирі. Тоді несподівано для Ніни сестра вирішила відремонтувати коридор Ніни. Вона та її наречений зняли старі шпалери та замінили їх на красиві світло-зелені. Однак сюрприз сприйняли не дуже добре. Ніна була в люті. Виникла сварка, і сестра пішла, присягнувшись ніколи не повертатися. Минув тиждень без спілкування. Наближався Новий рік, і Ніна сиділа одна у своїй хаті з нещодавно відремонтованим коридором. Вона почала цінувати зміни. Задзвонив телефон. Це була її сестра, вона вибачалася та запрошувала Ніну зустріти Новий рік разом із нею. Ніна знову глянула у вікно, її погляд на місто змінився. Вона вперше подумала: “Дякую тобі, мамо, за мою сестру”.

Advertisements