Коли того дня знову через невгамовну золовку наша дочка не могла спокійно спати, в пориві гніву я підвернула ногу, і мене терміново відвезли до ліkарні.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Коли ми з чоловіком дізналися, що я вагітна, ми обоє сподівалися на хлопчика. Проте, з волі долі, ми були благословенні дочкою. – Яка різниця? – сказав мені чоловік, коли ми впізнали стать нашої дитини, – аби вона була здорова і щаслива. Коли Соломійка підросла, вона виявилася бешкетною дівчинкою, і щоразу, коли вона засинала, навіть ненадовго, для нас це було дорогоцінним моментом. Ми з чоловіком намагалися порівну поділити батьківські обов’язки. Однак до нас часто приїжджала сестра Михайла, Маша, і її деструктивна поведінка заважала нам займатися своїми справами. Я часто засмучувалась через поведінку Маші, але як член сім’ї, я не могла змусити себе зробити їй зауваження.

Марійка намагалася розважити племінницю, але завжди закінчувала тим, що до кінця дня вона залишала нас з непосидючою дитиною, яку було неможливо вкласти спати. Незважаючи на мої неодноразові спроби пояснити, як важливо мовчати, коли маля спить, чи дати їй спокійно їсти без ігор, Маша, здавалося, нічого не слухала і не розуміла. Одного разу поведінка Маші досягла межі . Вона порушила сон Соломійки і змусила її прокинутися, коли та нарешті заснула після цілої ночі та дня без сну. Біда не приходить одна. Поки я обурювалася і йшла до дочки в кімнату, я підвернула ногу, і мене довелося везти в ліkарню, залишивши Машу наодинці з дочкою.

Advertisements        

Перебуваючи в ліkарні, ми з чоловіком насолоджувалися часом наодинці, відпочивали від батьківських обов’язків. Чоловік доnомагав мені ходити в ліkарні і в парку на подвір’ї, ми сиділи в їдальні, але всьому приходить кінець. Коли ми повернулися додому пізно ввечері, ми побачили змучений вигляд Маші, ми одразу зрозуміли, що наша дочка була некерованою у ці три дні. За підсумком Маша засвоїла урок і тепер приїжджає тільки з особливих випадків і шепотом говорить, щоб не розбудити нашу бунтарку. Озираючись назад, я зрозуміла, що важливо встановити кордони з членами сім’ї, особливо коли йдеться про спокій дитини. Це було непросто, але, зрештою, воно того варте. Соломійка виросла здо ровою та щасливою, і наша родина від цього лише зміцніла, стосунки з її членами анітрохи не змінилися.

Advertisements