Коли батьки втра тили семирічну доньку, їхнє життя закінчилося: їм потрібен був стимул, щоб жити далі, і вони вигадали, як поступити.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Ганна зайшла до батьківського дому, гукнула мати, але та не відповідала. Пройшовши до квартири, Ганна зрозуміла, що вдома нікого немає. Їй потрібне було свідоцтво про народ ження, і вона зайшла до батьківської спальні. З першого ящика комода вона дістала всі документи та розкидала їх, щоб знайти потрібне. У документах вона знайшла свідоцтво про смер ть. А посвідчення було на її ім’я. Вона нічого не зрозуміла. А потім поряд побачила свідоцтво про уси новлення. Вона вже забула для чого приходила. Застигла з цими паперами і нічого не розуміла . Вона сиділа на підлозі з розкиданими паперами і згадувала, як вони поїхали в гості до бабусі до сусіднього міста.

Їй тоді було років 4-5. Там вона була вперше. Бабуся ця почала кричати на них, сказала, що дівчинку не визнає, і щоб ми їхали назад. Вона тоді так і не зрозуміла поведінки цієї жінки. Увійшовши до будинку, мати побачила Ганну, що сиділа на підлозі. Побачивши розкидані папери, мама зрозуміла, що дочка дізналася про все. Найголовніший секрет їхньої родини розкритий. -Ганно, давай поговоримо, – сказала мама. -Про що? Про те, що мене вдочерили? Я вже доросла, це переживу. Але навіщо ви від мене приховували стільки років? І чому мене назвали ім’ям покійної дочки? -Ми з твоїм татом дуже тяжко переживали втра ту нашої дочки. Ми були на межі роз лучення. Сімейний психолог нам порадив удочерити дитину, щоб урятувати сім’ю. -Це не пояснює те, що ім’я ви не змінили. -Але ми дуже су мували за нашою дочкою.

Advertisements        

А ти була на неї дуже схожа. – Вона напевно любила танцювати та малювати, – сказала тужливо Ганна. -Так, дуже, – відповіла мати, навіть не відчуваючи біль Ганни. Ганну завжди тягали по танцях та гуртках з малювання, хоча вона ненавиділа і те, й інше. А від неї вимагали результатів. Її одягали в рожеві сукні, які вона ненавиділа. -Ми тебе виховали, дали відмінну освіту. У чому ти зараз нас дорікаєш? Так, я трохи перегнула ціпок, намагаючись через тебе відродити втрачену дочку. Але завдяки нам у тебе зараз гарне життя! -Гарне життя. Можливо. Та тільки це не моє життя! Я хотіла піти на карате, ви мене водили на танці. Я хотіла гуляти хоч іноді, а ви водили мене на малювання, яке в мене ніколи не виходило, а ви від мене вимагали. Тепер Ганна багато розуміла. У тому числі й те, чому батьки, щоразу розчаровуючись у результатах, наполягали на nродовженні занять у секціях. Адже це було те, чим хотіла займатися їхня Анечка…

Advertisements