Вчителька вирішила зібрати батьків на батьківських зборах, щоб обговорити якісь важливі питання. Але зрештою вона зрозуміла, що виховання треба розпочати саме з батьків.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Перша ситуація Мама пише повідомлення вчительці: “Здрастуйте. Скажіть, а чиво у моєво Діми погана оцінка по російській? Віть намагається хлопець, а ви не хочете хоч троєчку поставити”. Друга ситуація Батьківські збори. Вчитель говорить: — Шановні батьки, завтра діти о 9-й мають бути в актовій залі, у нас концерт на честь Дня перемоги. Парадна форма одягу, вірші повторити. Після заходу два уроки та діти будуть вільні. Запитує матуся: — Повторіть, коли треба, я записати не встигла. Тут підключається ще один тато:

– Скільки уроків? Знову одна з матусь, яка сидить за першою партою: – А що взагалі за концерт? Вчитель цілком спокійно відповідає на всі запитання, а потім nродовжує: — Ще ми маємо одну nроблему — поведінку дітей на перерві. — Зачекайте, я ще не записала, — кричить одна з матусь. Всі мовчать. Ця жінка починає випитувати у своєї сусідки по парті, на скільки прийти, що одягнути і коли можна забирати дітей. Батьківські збори nродовжуються. Під кінець пожвавлюється ще один тато і каже:

Advertisements        

— Не могли б ви поменше домашнього задавати. По сторінці тексту у книзі, на кожний предмет по дві вправи. Та ви ж із наших дітей вундеркіндів робите! А англійська! Треба було вчительку теж на збори покликати, я не можу синові доnомогти, бо вчив німецьку. Значить, вона неправильно вчить, якщо він не може сам впоратися з домашнім завданням. Син дуже стомлюється, у нього на відпочинок зовсім часу не залишається. Після цього хочеться сказати: не звинувачуй дзеркало в тому, що пикою не вийшов. Треба на себе подивитися, а потім шукати вади в учителі вашої дитини.

Advertisements