Аня крім уроків працювала ще й двірником, щоб забезпечити хво ру маму та брата. Стас вирішив, що дівчинка не варта такого життя і.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Аня пропускала уроки, грубо відповідала вчителям, ледве вчилася на трійки. – Вершина твоєї кар’єри – це прибиральниця! На більше ти не здатна, – обурювалася класна керівниця. Але Стас пам’ятав, що у початкових класах дівчинка була відмінницею. І він вирішив розібратися, що сталося. Чому вона так змінилася? Крім того, однокласниця подобалася йому ще з перших класів. Прийшов до її будинку. Аня з мамою та братиком жила в якійсь халупці. Розпитавши сусідів, дізнався, що чотири роки тому батько пішов від них, а потім тяжко захво ріла мама. Аня влаштувалася працювати двірником, щоб nлатити за ліkування матері та утримувати брата.

При цьому гордо відмовлялася від будь-якої доnомоги. Вже наступного дня Стас прийшов на роботу Ані і став їй доnомагати. – А ти що тут робиш? – обурилася Аня. – Доnомагаю тобі. Безкоштовно, – спокійно відповів Стас. – Сама впораюся! – Вже все зроблено. Ходімо. Треба займатися уроками. Не можна відкидати доnомогу, якщо вона щира. – І навіщо ти мені доnомагаєш? – Ти мені подобаєшся, – зізнався хлопець. Аня не знайшла, що відповісти. З того часу Стас доnомагав Ані. І з роботою, і з навчанням… Стас закінчив школу із відмінними результатами. Батько на радощах запропонував самому вибрати будь-який подарунок.

Advertisements        

Стас попросив сnлатити лікування мами Ані. Батька дуже здивувало прохання сина, але водночас і порадувало. “Є душа у мого хлопчика!” – подумав він. Стас вступив до університету, а Аня до кулінарного коледжу, за фахом кондитер. Вже в процесі навчання вона стала пекти торти на замовлення. Виходило в неї добре. Від клієнтів не було відбою. Мама Ані одужала, змогла влаштуватися на роботу. Гроші, що з’явилися в неї, Аня змогла пустити на свій зовнішній вигляд, на гарний одяг і салони краси. На зустріч випускників на честь десятиліття закінчення школи Аня та Стас прийшли разом. Побачивши Аню класрук просто ахнула. – Ти виглядаєш як модель! Не чекала я від тебе такої спритності, – сказала вона – Моя дружина завжди була такою. Тільки ви, Марино Петрівно, за оцінками не помічали людину, – сказав їй Стас…

Advertisements