Коли син із невісткою переїхали жити у нас, я була дуже щаслива, але коли вперше невістка поклала дитину спати, я була в жа ху. Виявилося, що цей процес – ціла церемонія.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Коли син сказав, що має намір nродати свою однокімнатну квартиру, щоб куnити двокімнатну, батьки його підтримали. Але виявилося, що відразу переселитися з однієї квартири в іншу не вийде, оскільки у них не вистачило коштів придбати квартиру під ключ. А винаймати квартиру на час ремонту було дуже накладно, тим більше, що в сім’ї очікувалося поповнення і невістка вже не заробляла. Батьки запропонували молодим пожити в їхній квартирі, доки робитимуть ремонт.

Думали, що на два-три місяці, а живуть разом уже півтора роки і коли зможуть закінчити ремонт, наразі не зрозуміло. Невістка їм трапилася гарна – вихована, господарська. І дитина чудова. Ось тільки він практично не спить. Лikарі в один голос стверджують, що хвилю ватися нема про що. Дитина здо рова і з часом сон її нормалізується. Якби свекрам надали право голосу, вони б сказали: «Ну не спить і не треба змушувати. Коли вмивається, тоді й засне». Але невістка виховує сина за книжкою. Так що встановила для дитини розпорядок дня і всіляко прагне їй дотримуватися. Тільки ось малюкові це не втлумачити, тож укласти його спати – ціла церемонія. Іноді ця церемонія триває довше, ніж сон дитини. Досвідченим шляхом невістка дійшла висновку, що найкраще хлопчик засинає, коли в хаті темно та тихо.

Advertisements        

Тож тепер, коли малюка укладають спати, вся родина сидить у темряві і намагається не дихати. Варто комусь чхнути або просто пройтися по кімнаті, як дитина широко розплющує очі і прагне вирватися з ліжечка, щоб задовольнити свою цікавість. Свекруху такий стан справ kатегорично не влаштовує. Адже іноді до абсурду доходить. Вона днями вийшла в магазин, а додому повертатися боя лася, щоби дитину не потурбувати. Довелося просидіти півгодини на лавці перед будинком. А невістка тим часом не вкладала дитину, все чекала, поки свекруха повернеться. – Не знаю, як вмовити невістку не тероризувати нас так, – сkаржиться свекруха. – А може краще промовчати і ще трохи потерпіти? Адже закінчать вони колись свій ремонт?

Advertisements