Чоловік сказав нібито готується до риболовлі з другом, але коли я поговорила з дружиною Олега, все стало на свої місця

– Жбурляй посуд. Шкоду я відшкодую, – сказав чоловік і виклав на стіл купюри. – Що накоїв, щоб я тарілками жбурлялася? – навмисне суворо запитала я. – Плануємо з Олегом рибалку на вихідні, – сказав чоловік. – І що? Їдьте на здоров’я. Скандали чого? – Здивувалася я. – І ти не станеш ні голосити, ні посудом у мене кидатися? – здивувався чоловік. – Ні звичайно. А повинна? – Мама вважала, що винна. На суму, на яку вона перебила тарілок і чашок, можна куnити віллу. – Роздмухуєш, – хихикнула я.

– Ну може бути не віллу, а щось менше – це, напевно. Батько спізнився з роботи – тарілки в брязкіт, став посилатися на аврал – летять чашки. Тепер вони тихо живуть, а до цього сkандали рази три на тиждень, – чоловік помовчав трохи і уточнив. – Тань, ти це серйозно? Я справді можу їхати на рибалку. – Їдь, їдь, – усміхнулася я. – Тоді я Олежці подзвоню, поділюся радістю. Чоловік повернувся похмурий: – Хана риболовлі. Олега дружина не відпускає. Гаразд, піду я. Машину в сервіс треба відігнати.

Дочекавшись його відходу, я зателефонувала дружині Олега Ганні: – Вітання. Спасибі. – Та нема за що, – відповіла Ганна. – А як ти вирахувала про рибалку? – Мій собі вудки через мережу куnив. Ось я й підстрахувалася, тебе попередила. – Я б у будь-якому разі нікуди свого не пустила… Сkандали це не модно. Усього й треба, щоб зблизиться з дружиною друга свого чоловіка. Ну і вчасно попередити про плани чоловіків. Потім спільно виробити свій план протидії. Ганна свого не пустить, а моєму одному нецікаво. Таким же чином я запобігла їхньому вояжу на ЧС з футболу. Лише зателефонувала Ганні. І сімейні фі нанси не постраждали, і чоловік поряд. Така тактика, по-любому, краща за биття посуду.