Марія Сергіївна пішла до батюшки, розповісти про nроблеми із сином та невісткою, але одне лише його слово змінило все

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ
Advertisements        

Мій хлопчик, мій Антошка. Про сина, Марія Сергіївна говорила лише в такому ключі. Не знайшовши підходящої роботи у своєму містечку, син давно вже перебрався до Москви і непоrано там влаштувався. «Адже мій хлопчик програміст, а що програмісту робити у нашій провінції». Марія Сергіївна не переставала опікуватися ним і часто їздила гостювати до сина. Нічого не змінилося і після того, як син одружився. Просто тепер Марія Сергіївна виховувала їх обох. Як це не дивно, але з погляду нашої героїні вони завжди все робили неправильно. Добре, гостювала вона не довго, і у подружжя вистачало сил уникати kонфліктів і чинили опір м’яко.

Коли Антон із дружиною вирішили зробити ремонт у своїй квартирі, Марія Сергіївна зрозуміла, що без неї вони не впораються. Приїхала надовго та з порога включилася у процес. Ні, руками Марія Сергіївна нічого не робила, вона керувала. І завзято kритикувала все, що бачила. І руки у сина криві, і шпалери вибрали безсмачні, ні б, у неї спитати. Через кілька днів обстановка в будинку загострилася до краю. Але тут зателефонувала сестра Марії Сергіївни та розповіла про свою серйозну хво робу. Марія Сергіївна засмутилася і вирішила піти до мощей Матрони Московської, помолитися, попросити за сестру.

Advertisements        

Помолившись, Марія Сергіївна вирішила трохи прогулятися та помилуватися архітектурою храму. У монастирському дворі вона побачила батюшку, до якого раз у раз підходили парафіяни, радилися з ним. Захотілося поділитись своїми nроблемами і їй. І про сестру розповіла, і про синочка. Який він у неї невміха, і до того ж, більше прислухається до дружини, ніж до матері. Слова лилися з неї потоком, поки священик не запитав: «А скільки рочків вашому синочку?» Марія Сергіївна засміялася, а потім і задумалася: а справді, сорок з лишком років, дорослий чоловік, а вона все ще ставиться до нього як до малечі. «Він дорослий чоловік,- наче повторив її думки батюшка,- і в нього своя сім’я. Може не варто так нав’язливо пропонувати їм свої послуги і тим більше свою думку?» За два дні Марія Сергіївна повернулася до себе додому. Та й у ці два дні вона намагалася не плутатися у молодих під ногами і не вказувати їм, що і як робити.

Advertisements