Останній місяць був важким для Алли – донька вийшла заміж, на роботі був завал, а тепер ще й чоловік заявив, що кидає її.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Алла сиділа за кухонним столом і сумно слухала чоловіка, не дуже розуміючи, що він говорить. Вже охолола вечеря так і залишилася незайманою на столі, а в чашки з чаєм ніхто не налив окропу. Алла пережила дуже важкий місяць, сил уже не вистачало. Спочатку вона готувалася до весілля дочки, через що їй довелося терміново брати відпустку на роботі. Потім їй довелося все відпрацьовувати. Віктор, її чоловік, збирав свої речі у велику валізу на коліщатках, вигукуючи, що більше не може терпіти їхнє спільне життя. Він заявив, що вони стали чужими людьми, і оскільки у їхньої дочки тепер своя сім’я – він кидає Аллу. Алла не могла повірити у те, що відбувається.

 

Advertisements        

Вона давно відчувала наростаючу дистанцію в їхніх стосунках, але відчайдушно сподівалася, що причиною цього є просто втома та постійні проблеми. Проте, схоже, Віктор просто не міг більше терпіти їхнє спільне життя. Їхня донька, Віка, намагалася зрозуміти причини проблемних стосунків батьків, але Алла не мала на це відповідей. Натомість вона зосередилася на роботі і намагалася не поглиблюватися у подробиці поведінки чоловіка. Зрештою, Віка дізналася, що у батька була коханка – розлучена жінка на ім’я Ірина, з якою він працював. Алла поставилася до цієї новини байдуже, сказавши, що причини розлучення вже не важливі і що все йде своєю чергою. Віка розлютилася і вирішила боротися за увагу батька. Згодом Алла звикла до самотнього життя і знайшла в ньому певну гармонію. Вона насолоджувалась свободою від необхідності задовольняти потреби чоловіка.

 

Якось Віктор потрапив до лікарні після автомобільної аварії. Під час його одужання його коханка Катерина жодного разу не прийшла його відвідати. Алла та Віка відвідували його в лікарні, і врешті-решт Віка вмовила Аллу тимчасово забрати Віктора до себе, поки він одужує. Віка була впевнена, що батьки помиряться і залишать минуле у минулому, але Алла мала інші пріоритети. Вона вже звикла жити сама і знаходила у цьому спокій. Вона сказала Віктору, що після одужання він має повернутися до Катерини, бо вона не зможе піклуватися про нього до кінця життя. Віктор був розгніваний, але вважав, що поведінка Алли – просто кокетство. Він намагався повернути її романтичними жестами, але Алла залишилася непохитною у своєму рішенні. Вона сказала йому, що має право на любов та повагу, яких він не може дати. Зрештою, Віктору довелося знову збирати свої речі та йти вже назавжди.

Advertisements