Алла збрехала синові, що приїхала до міста на прийом до ліkаря, а насправді, у неї було призначено найважливішу зустріч за останні 10 років.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Іван увійшов у квартиру, зняв куртку і поплентався в коридор. Він подумав про те, як приємно вдягнути капці після цілого дня, проведеного у взутті. Коли він уже збирався йти на кухню, то почув дивний звук, що долинав із вітальні. Тихо підійшовши, він відчинив двері і з подивом виявив, що хтось лежить на дивані, вкритий ковдрою. Іван увімкнув світло і здивовано вигукнув, побачивши свою матір. Літня жінка встала, поправляючи скуйовджене волосся. Іван поцікавився, як вона дісталася, та пояснила, що пенсія таки дозволила їй взяти таксі з вокзалу.

 

Advertisements        

Він висловив занепокоєння щодо її візиту без попередження, але вона запевнила його, що все гаразд і їй призначено прийом у лікаря. Іван сів поруч із нею, обійняв маму і висловив своє щастя бачити її. Бабуся посміхнулася і згадала про свою самотність у селі, а також про відсутність візитів Івана. Син вибачився, розповівши про майбутнє підвищення на роботі та про плани провести тиждень на її дачі з дочкою. Потім мати і син разом вирушили на кухню, говорячи про життя. Пізно ввечері того ж дня мати Івана Алла лежала в ліжку і обмірковувала свої плани наступного дня. Вона збрехала про свій візит до лікаря, який насправді було призначено наступного місяця. Натомість вона збиралася зустрітися з людиною, яка нещодавно увійшла до її життя… Алла почала почуватися самотньою після смерті чоловіка десять років тому і жила в селі.

 

Якось вона зустріла Миколу, літнього чоловіка, і в них почалися стосунки. Вони проводили час, розмовляючи по телефону та обмінюючись повідомленнями, наповненими любов’ю та ніжністю. Микола теж був самотній, він давно розлучився з дружиною. Через тиждень Микола приїхав до Алли у вихідні, і вони чудово провели час. Вони планували знову зустрітися у місті… Але Микола так і не прийшов на побачення, а його телефон був недоступний. Засмучена, Алла вирішила повернутися до свого заміського будинку, сказавши синові, що була у лікаря і їде. Почуваючись кинутою старою, Алла знову спробувала зателефонувати Миколі, але виявила, що його телефон, як і раніше, вимкнено. Наступного тижня сусідка запросила її у гості, де вони сміялися, плакали та згадували своє життя. Коли Алла йшла, під’їхала машина, і Микола увійшов до її будинку, вибачившись за свою відсутність. Він пояснив, що був у поїздці, де й втратив телефон. Перейнявшись його щирістю, Алла вибачила його, і пара нарешті обнялася.

Advertisements