Коли мама подзвонила мені і тремтячим голосом сказала прийти, ми з дружиною помчали туди. А коли мама розповіла, що трапилося, я зірвався із ланцюга.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Якось увечері в мене задзвонив телефон, і моє серце зникло, коли я побачив ім’я моєї матері в визначнику номера. Її голос тремтів, і вона nлакала, намагаючись пояснити, у чому nроблема. Не довго думаючи, ми з дружиною одразу зрозуміли, що нам терміново треба до неї, що ми зробили. Як тільки ми приїхали, ми виявили, що моя мама вся тремтить від нер вів, і вона не заспокоїлася, поки ми не дали їй заспокійливе. Мамі майже сімдесят років, і все своє життя вона присвятила дітям. Вона була вчителькою відколи ми були ще маленькими, і діти в школі її дуже любили і з задоволенням ходили до неї на заняття. На жаль, мого тата не стало п’ять років тому, а я поїхав навчатися до університету, тому з того часу не жив із мамою у квартирі. Моя молодша сестра все ж жила з нею.

Коли ми сіли поговорити, мама розповіла мені, що сталося, і чому вона почала nлакати. Моя сестра вирішила, що квартира її батьків має належати їй лише тому, що вона жила з матір’ю. Вона стверджувала, що дбала про мою маму одна. На жаль, її дії довели маму до нервового зриву. Не так виглядала турбота про когось. Однак правда в тому, що моя мати не потребує догляду. Вона добре дбає про себе і отримує хорошу nенсію. Іноді мати навіть бере студентів на додаткові заняття вдома. З огляду на нинішні ціни на репетиторів з математики, варто зазначити, що і без пенсії вона жила б непогано. Більше того, я знаю, що моя мама завжди доnомагає сестрі, оскільки її чоловік пішов від неї, коли вона була вагітна. Мама дуже рада онукові і купує йому все, що хоче.

Advertisements        

Тому можна ще сперечатися, хто про кого піклується. За кілька днів до цієї ситуації мамі стало погано і приїхала швидkа доnомога. Виміряли тиск та температуру, дали ліки та поїхали. Після цього мати склала заповіт; вона хотіла бути готовою до будь-яких подій. На жаль, сестра побачила заповіт, і це спричинило сварку. Вона хотіла, щоб квартира її матері належала лише їй. У день нашого візиту сестра сказала матері речі, які поранили і мою, і її душу. – Квартира має бути тільки і тільки моєю. Я допомагаю тобі у всьому. Інакше ти залишишся сама в цій квартирі. Побачивши, що мамі це не подобалося, і вона плакала, сестра зібралася як ні в чому не бувало і пішла до подруги, думаючи, що так мати швидше заспокоїться. Ми з дружиною підтримали маму, і вона заспокоїлася. Сестра приїхала додому, поки ми були у мами, тож я вирішив не затягувати та поговорити з нею. Ми вийшли в під’їзд, щоб мама не чула нашої розмови, і я попередив її: – Якщо така ситуація повториться, і мама в сльозах покличе мене, ти більше не будеш з нею жити, і тобі доведеться забезпечувати себе та дитину одній. Дуже сподіваюся, що мої слова дійшли до сестри, і більше не буде таких ситуацій.

Advertisements