Коли син привів у дім сімнадцятирічну невістку, батькові не залишалося нічого, як прийняти її. Але незабаром він почав здогадуватися про її плани.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Я пропрацював на заводі з однією людиною понад п’ятнадцять років. Хоч ми й не були дуже близькими, у колективі обговорювалися практично будь-які таємниці та події, тому я знав, що сина він виховував сам. Дружина пішла від них, коли дитині не було і п’яти років, і чоловік узяв на себе його виховання. Він не був суворою людиною, але сподівався виростити з хлопчика людину, якій доведеться працювати не в майстернях, а у зручному офісі.

За ці п’ятнадцять років я іноді чув, що його син мав успіх у точних науках і збирався вступати до гарного вузу, а батько працював у дві зміни, щоб накопичити грошей на оплату навчання, якщо син не отримає безkоштовної освіти. За кілька місяців до закінчення школи хлопчик різко змінив свої плани. Він сказав, що піде не до офісу, а до армії. Його дівчина нібито вважала, що кожен чоловік, який поважає себе, зобов’язаний відслужити, причому якнайшвидше. Син привів дівчину додому, щоб познайомитися з батьком та похвалитися її красою. Але що користі від краси, якщо в неї всього одна шкільна форма і вдома велика родина, яка не може її забезпечити?

Advertisements        

Колега довго зберігав мовчання, коли син запропонував взяти сімнадцятирічну Юлю до себе. Спочатку дівчина зайняла диван у вітальні, потім перебралася до кімнати хлопця і почала маніпулювати ним, як могла. Ось і дійшло до пропозиції витра тити гроші, що лежать про всяк виnадок, на вступ Юлі. Вона завжди мріяла стати мед сестрою, але її балів не вистачило для вступу до медичного інституту. Батько не хотів, але дав грошей, відправив сина до армії та сподівався, що скоро все налагодиться. Юля забрала гроші, позбавилася «kоханого» і почала маніпулювати господарем квартири. Вона пропонувала обміняти її на дві однокімнатні квартири, щоб коли син повернеться з ар мії, їм було де жити. Мій колега, звичайно, людина недурна, і він здогадується, що Юля нечесна, але коли його син повернеться з армії і теж почне наполягати на окремому проживанні, він неодмінно погодиться. Жаль людину; у нього був тільки один син, і йому так не пощастило з невісткою.

Advertisements