Катерина жила із сестрою Оксаною, коли їхньої матері не стало. Але коли Оксана вийшла заміж, їхній зв’язок обірвався. Лише на день Великодня все змінилося.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

На Великдень діти збиралися в усіх сусідів. Катерина намагалася не виходити на вулицю, їй не хотілося бачити щасливих батьків та дбайливих дітей. Дізнавшись про це, її сусідка, Марія, зітхнула: – Ти все ще тримаєшся за цю образу, чи не так? – Запитала вона. – Так, – зізналася Катерина, – я відвернулася від своїх близьких, і тепер вони не переступлять мого порога і самі. Катерина жила із сестрою Оксаною у будинку батьків, коли з ними була ще мама. – Чому ти не можеш бути такою, як Оксана?

У неї є чоловік і діти, а ти… – постійно говорила її мати, зітхаючи. Але життя Оксани не було легким. – Я так втомилася, – казала вона сестрі, – я займаюся дітьми, господарством та садом. Батьки чоловіка мені зовсім не доnомагають. Я вже надто близька до емоційного вигоряння… Коли їхньої матері не стало, Оксана з дітьми поїхала, залишивши Катерину в будинку одну. “Я рада, що вона пішла”, – подумала Катерина, сподіваючись, що життя однієї позитивно позначиться на її житті. Минули роки, Оксана роз лучилася із чоловіком і повторно вийшла заміж за тракториста на ім’я Петро. Вони мали щасливу сім’ю з дітьми.

Advertisements        

– Мені нічого не потрібно від Катерини, – сказала Оксана чоловікові, натякаючи на те, що вона не претендуватиме ні на що, ні на яке майно. Згодом зв’язок Оксани і Катерини ослаб. Катерина сама цьому посприяла, адже часто почала відхиляти дзвінки сестри і залишати її повідомлення без відповіді. Через роки у глибині душі Катерина жалkувала про свій вчинок. – Я хочу помиритися з сестрою, – зізналася вона Марії. – Так, давай, чому б і ні? – спитала Марія. – Не знаю. Гордість, мабуть, — сумно сказала Катерина, — я ще й не знаю, як розпочати розмову з нею. Зрештою Катерина зрозуміла, що сім’я важливіша за гордість. Вона пішла провідати свою сестру і була прийнята з розкритими обіймами. – Вибач мені за все, – зі сльо зами сказала Катерина. – Все гаразд, сестричка, – відповіла Оксана, міцно обіймаючи її, – ти не уявляєш, як я рада, що ти тут!

Advertisements