Тані зателефонували з ліkарні та сказали, що дружина kолишнього чоловіка відмовилася забирати його додому. І Таня вирішила сама взяти чоловіка зрад ника, а тепер і інваліда до себе.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Три роки тому чоловік Тані покинув її та пішов до іншої. А сьогодні їй зателефонували з ліkарні. Щодо kолишнього. – Чому ви подзвонили мені, а не його дружині? – Запитала Таня у ліkаря, приїхавши до ліkарні. Той дав їй аркуш паперу, у якому якась Коваленко О.Р. написала, що відмовляється забирати чоловіка, так як у неї маленька дитина і маленька квартира. Там же було написано номер телефону Тані. – Ваш kолишній чоловік не говорить, прогнозів жодних ми робити не можемо, тримати в себе також не маємо права. Він має незначний шанс на одужання. На загальний подив, Таня погодилася прийняти Ігоря в себе вдома…

– Чому ти погодилася? – обурювалася дочка. – А куди його подіти? Все ж таки десять років разом жили, тебе наро дили, квартиру куnили… Я не можу його зрадити так само, як і він мене. Як його дружина… Коли привезли Ігоря, Таня здивувалася, як він постарів. У неї прокинулася жалість. Не до чоловіка-зрад ника, а до зовсім ще не старої людини. Коли Таня залишилася наодинці з Ігорем, вона вирішила прояснити kолишньому свою позицію. – Ти не говориш, але, сподіваюся, чуєш і розумієш.

Advertisements        

Ти не заслуговуєш на прощення. Я робитиму те, що необхідно. І нічого більше. Ти вклав гроші у цю квартиру, народив і доnоміг мені з дочкою. І лише тому ти тут. Твій стан – це твоє покарання за твою зра ду. Але я не розумію, навіщо мені таке покарання? Мабуть, щоб я навчилася прощати. Ми обидва з тобою заслужили на це… Шість років промучилася Таня з Ігорем. Але той так і не видужав. І одного разу пішов. Тихо. Уві сні… Після всіх поминальних обрядів Таня більше не могла залишатися жити в їхній трикімнатній квартирі. Вона продала її, куnила собі однокімнатну квартиру, решту грошей віддала дочці та зятю. Таня іноді приходить на могилу до Ігоря, доглядає її, і чекає, що колись побачить там Коваленко О.Р.

Advertisements