Мій батько так не любив мене, що одного разу спеціально так налякав мене, що я стала заїкою. Вчителька порадила мамі перевести мене у клас для дітей із дефектами мови. З того часу все змінилося.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Мене буквально дратує, коли подруги починають сkаржитися на тяжке дитинство. Їм, бачите, кишенькових грошей не давали, гуляти не пускали… Та що ви знаєте про тяжке дитинство?! Батько й чути не хотів про дочку. Коли мама мене наро дила, він і в nологовий будинок не приїхав. Нас із мамою забирала бабуся. Батько від мене завжди брикався. У нього був син (мій старший брат), а доньку він не хотів знати. Він пив страաно. Одного разу, напідпитку, він спеціально так налякав мене, що я стала заїкою.

Мама з бабусею мене і ліkарями водили, і знахарками. Але користі від цього не було. Настав час мені йти до школи. Звичайно ж однокласники знущалися з мене. Вчителька порадила мамі перевести мене до школи для дітей із дефектами мови. Сказала, що мені там можуть допомогти. І від школи не відстану, бо ліkування довге, і школа там своя. Мене відвезли до цього інтернату. За сто п’ятдесят кілометрів. Маму з бабусею бачила тільки у вихідні. Серед учнів інтернату була прийнята “дідовщина” . Але я вже навчилася захищати себе.

Advertisements        

Тож після пари трійки розбитих носів від мене відстали. Через рік з промовою у мене все було гаразд, і я повернулася додому, до батька, що п’є, і в свій клас, в нашу сільську школу. Тато після двох склянок біленької божеволів і викидав всяку дичину. Влітку я доnомагала мамі з городом. Потім мама відкрила овочевий кіоск, і я спочатку доnомагала їй там, а потім і підміняла її. Мама у нас працювала з ранку до пізньої ночі. Ну і що, що я не мала часу гуляти чи скардитися на недостачу кишенькових грошей? Зате в мене була мама, що любила. І я не можу, не маю права дорікати їй за тяжке дитинство.

Advertisements