Батько водив дівчаток погуляти, потім віддалявся під приводом роботи. Але одного разу, будучи в театрі, донька Аліна побачила щось див не, і їй стало ясно.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

– Це неможливо! – Тобі не здавалося, що останнім часом тато проводить із нами надто багато часу? Це чудово. – Так. Але ми спілкуємося з ним лише у машині. Після цього він зникає працювати. А ми йдемо до парку, театру та кафе одні, без нього… – Ну, він просто йде, щоб поговорити по телефону. – Правильно. Приблизно 2,5 години. У тата може бути роман, я вважаю. – Не думай навіть говорити мамі! Батько запропонував сходити у суботу до театру. Їхня мама була вражена, що її чоловік останнім часом так прагне кудись зводити дівчаток, але Аліна та Саша не заперечували. Він привозив їх у кафе, на набережну або в цирк щодня, за винятком тих вечорів, коли йому доводилося затримуватись на роботі. Дівчатка бачили, що тато підвозив їх до місця, а потім йшов під приводом роботи, і це було б нормально, якби… Однак цього разу в театрі він сів поряд із дівчатками. Вистава почалася. Дівчатка не могли відірвати очей від персонажів та декорацій, настільки захоплюючою виявилася постановка. – Тато! Пташка така гарна, дивись. – Так, я бачу. — уривчасто промовив він, сіпнувшись. Жінка, що сиділа поруч із ним, відкинулася в кріслі. Марина nродовжувала дивитися на батька, вдаючи, що не помітила нічого дивного.

Вона помітила, як він непомітно взяв руку сусідки і м’яко помасажував її пальцями. Вона підклала батькове nлече під голову. (Ar/KQ) Вже вдома мама зайшла побажати дівчаткам добраніч перед сном. – Мамо, – nлакала Аліна. – Тихіше, не варто – пробурмотіла її молодша сестра. -У нашого батька роман, мамо. Сьогодні у театрі я бачила, як вони цілувалися. А він просто прикривається нами, щоби міг піти з дому. Ми з Сашкою самі ходимо до театру та кафе. Він гуляє з нею, а нас залишає самих! – кричала дівчина. – Наші справи з батьком вас не стосуються, – мама одразу вийшла з кімнати зі словами, – Іди спати! Більше вони не порушували цієї теми. Відносини в сім’ї ставали дедалі гіршими. Аліна погано ставилася до батьків і відкрито глузувала з батька. Вона планувала після закінчення дев’ятого класу за будь-яку ціну вступити і переїхати в інше місто. Мету дівчини було досягнуто. Вона переїхала та перестала спілкуватися з батьками.

Advertisements        

Після закінчення школи вона влаштувалася на роботу та винайняла чудову квартиру. Декілька років вона не відвідувала свій будинок. Іноді вона отримувала сімейні новини від сестри Саші. Проте Аліна відчувала, що мати обдурила її, і не могла пробачити їй відсутність турботи. Їй не хотілося нічого дізнаватись про батька. – Аліно, це ж мама. Будь ласка, вибач її, — благала сестра. – Саша, мені все ясно. Їхній зв’язок – їхнє життя. Мама любить терпіти брехню, тож добре! Нас із тобою просто використовували як прикриття для батька і привід сходити на побачення, ти не заступилася за мене і не надала жодної підтримки. Я навіть не хочу згадувати! – Мама хотіла, щоб ми росли у нормальній родині. У звичайних сім’ях чоловіки часто брешуть або пиячать у гаражах. Жінки також нічого з цим не роблять. А якщо він приносить гроші, то можна заплющити очі. – А ти, ти це вважаєш нормальним? Що це ідеальна сімейна динаміка? – Взагалі-то, ні. Ну я не впевнена. Мама дуже су мує за тобою. Давай поїдемо додому, будь ласка. Хоча б поговори з нею, -Я подумаю. Гаразд, бувай. Всі троє nлакали: Аліна у себе на квартирі, Саша в кімнаті, де вони з сестрою виросли nліч-о-пліч, і їхня мама за дверима, де вона могла чути розмову дочок.

Advertisements