Мати, яка вперше народила трійнят в умовах суворої ізоляції, має всі шанси на успіх

СЕМЬЯ
Advertisements        

29-річна Аллана Аллард була на сьомому небі від щастя, коли вона і її 31-річний чоловік Тім дізналися, що вперше стануть батьками. У жовтні 2019 року молода мама з Девістауна, Новий Південний Уельс, Австралія, виявили, що чекають на дитину, після всього двох тижнів старань, у результаті домашнього тесту на вагітність. Схвильовані цією новиною, подружжя з радістю вирушили на своє найперше УЗД на терміні шість тижнів, але позбулися дару мови після того, як їм сказали, що у них намічається три маленьких серцебиття.

 

Advertisements        

 

Оскільки в їхніх сім’ях не було багатоплідн их вагітностей у жодної зі сторін, Аллана і Тім сказали, що вони не могли повірити, що їхня сім’я ось-ось збільшиться на три людини. Перша багатоплідна вагітність – це 1 шанс з 200 мільйонів, та ще й в карантині в США. І після того, як у травні 2020 року у них народилися однакові хлопчики–трійнята Джексон, Зак і Зав’єр – прямо в розпал пандемії, у пари не могло бути іншого виходу. Аллана, яка народилася в Фолкерку, Шотландія, але у віці 13 років переїхала до Австралії, розповіла: «ми вирішили почати спроби завести дитину в жовтні минулого року і всього через два тижні завагітніли. Ми були на сьомому небі від щастя.

 

Ми разом пішли на наше найперше обстеження, і насправді нічого особливого не очікували, оскільки було ще дуже рано. «Спочатку ми почули два серцебиття, і нам сказали, що це двійня. Але після проведення УЗД внутрішніх органів ми дізналися, що це трійня. Тім зблід як полотно і випалив пару добірних словечок. Я була в шоці. У наших сім’ях не було жодного випадку багатоплідних пологів з обох сторін, так що це була чиста випадковість. Після того, як початковий шок пройшов, ми були просто в захваті». «Звичайно, ми були трохи налякані, як і всі новоспечені батьки, але ми були такі щасливі». Хоча точна цифра невідома, деякі дослідження повідомляють, що жінка може мати 1 до 200 мільйонів шансів народити природну ідентичну трійню.

 

І ніби очікування трійні було недостатньо приголомшливим, через п’ять місяців вагітності Аллани світ перевернувся з ніг на голову через пандемію COVID-19. Через суворі заходи ізоляції, вжиті для запобігання поширенню інфекції, майбутній мамі більше не дозволялося запрошувати свого чоловіка на будь-які важливі зустрічі разом з нею. А після того, як у неї народилися сини, нікому з родичів не дозволили відвідувати трійнят в лікарні протягом трьох тижнів, які вони залишалися там до повернення додому. Аллана додала, що через заборону на поїздки через COVID-19 її улюбленій 82-річній бабусі, яка в попередні роки регулярно відвідувала Австралію з Шотландії, довелося відкласти поїздку, щоб відвідати своїх правнуків. Співробітник адміністрації сказав: «Це був такий важкий час через COVID.

 

Тіма не допускали на жодне з обстежень, йому доводилося годинами сидіти в машині». «Ніхто з членів нашої сім’ї не міг познайомитися з трійнятами, поки ми не забрали їх додому. Вони провели у відділенні інтенсивної терапії три тижні. Це сумно для моєї прабабусі, зазвичай вона приїжджає двічі на рік, щоб побачитися з нами, але тепер ми не впевнені, коли вона зможе зустрітися зі своїми правнуками. Це дійсно вплинуло на нашу першу вагітність». Спочатку пара припустила, що лише двоє їхніх хлопців були однаковими, оскільки Джексон і Зак виросли в одній плаценті, а Зав’єр – в іншій. Але через шість тижнів після їх народження батьки були шоковані, коли аналіз ДНК показав, що їхня трійця насправді генетично ідентична. Тім сказав: «Ми ніколи не думали, що вони будуть ідентичними, оскільки у двох були спільна плацента, а у іншого була своя. Але після того, як вони народилися, стало очевидним, що вони виглядають абсолютно однаково. Люди сказали, що нам потрібно зробити аналіз ДНК, щоб переконатися. Ми взяли мазок з щоки, і результати підтвердили, що вони дійсно були ідентичними трійнятами. Було дивно отримати це підтвердження». Хлопчики народилися шляхом кесаревого розтину на терміні 33 тижні з вагою 1,9 кг, 2 кг і 2,3 кг.

Advertisements