До нас приїхали родичі і привезли гостинці. А незабаром зажадали поставити на стіл все, що вони принесли. Я їм все пояснила.

ИСТОРИИ
Advertisements        

Мої родичі несподівано приїхали до нас в гості. Звичайно, заздалегідь просили у мене дозволу, але я їм дала зрозуміти, що ми живемо небагато, ледве-ледве зводимо кінці з кінцями. Не можна сказати, що ми голодували, але жили скромно. Я всього лише пенсіонерка, отримую мало, син теж заробляє мало, тому гостей у себе в будинку тримати ми не можемо. Але вони проігнорували мої натяки і все ж приїхали. Вони приїхали не з порожніми руками, а привезли нам багато продуктів і гостинців. Син подякував за подарунки, а я швидко сховала їх.

 

Advertisements        

Як я вже говорила, я їх попереджала, що живемо ми бідно. На обід у нас був хліб з маслом, печиво і чай. Наші родичі їли з кислим обличчям, але мовчали. Мене це не хвилювало, адже я заздалегідь попереджала, що у нас немає грошей. Ми живемо так, як живемо. Я пригостила тим, що у нас було. На вечерю у нас був легкий суп, хліб, плавлений сир, бутерброди з ковбасою і чай. Вони, напевно, чекали від нас якийсь шведський стіл, тому сиділи з незадоволеним обличчям. Один з родичів став лаятися, запитав, чому я не пригощаю їх гостинцями, які вони привезли. Я слухала і не розуміла, про що мова. Я не розуміла:

вони нам привезли подарунки або привезли гостинці для себе? Якщо вони привезли собі поїсти, то могли б відразу попросити покласти все в холодильник. Вони з нами довго свар илися і на наступний день зібрали речі і поїхали. Якщо чесно, мені все одно, де вони будуть ночувати. Я не хочу цих людей бачити в своєму будинку. Добре, що у нас хоча б залишилися гостинці: вафельний тортик, печінка, зефір, фрукти — хоч щось від них корисне. Увечері з сином будемо пити чай і насолоджуватися смачними вафельками.

Advertisements