Коли ми почули багато історій про див ного лісника Івана Павловича, то вирішили з дружиною особисто відвідати його. Але не знали чим це обернеться.

ВСЕ ОСТАЛЬНОЕ
Advertisements        

Див но, які оманливі іноді бувають чутки. Рік тому ми із дружиною вирішили придбати дачу на накопичені гроші. В одному селі, яке знаходиться досить близько до міста, ми з дружиною знайшли потрібний будинок. Він підходив нам і за вартістю, і своїм спорудженням. Будинок маленький, але досить затишний та з гарною ділянкою навколо. Щоправда, він потребував невеликого ремонту, але ми з цим швидkо розібралися. Незабаром місцеві жителі стали нас відвідувати, щоби привітати з новосіллям.

 

Advertisements        

Майже всі, хто приходив, розповідали про див ного лісника, що жив на краю села. Люди про нього говорили дуже різні речі. Ми з дружиною не могли зрозуміти, чому вірити. Івана Павловича вважали див ним, бо він уже років 40 живе на самоті і людей цурається. Ось бабуся Таня, наша сусідка ліворуч, казала, що він якийсь шаман. А тітка Світлана, теж сусідка, стверджувала, що він цілющі трави збирає і тваринам у лісі доnомагає. Місцевий алkоголік Степан стверджував, що на власні очі бачив, як Іван закопав на своєму задньому дворі чиєсь тіло. Ми з дружиною переглянулися, разом подумали, що не може бути одна людина така різностороння.

 

У нас прокинулася цікавість, з’явилося бажання самим познайомитися з Іваном Павловичем і розібратися, що з чуток правда. До того ж з’явилося бажання сходити по гриби, а ми в цьому зовсім не розуміємось, тому вирішили поцікавитися у лісника. Тому що ніхто краще за нього не знає місцевий ліс. Коротше кажучи, дружина спекла пиріг, і ми пішли знайомитись. Виявилося, що Іван Петрович дуже приємна людина та співрозмовник. Одразу запросив нас до столу, напоїв чаєм, навіть був досить товариським, досить охоче поділився своїми знаннями. Я все-таки не витримав, спитав у нього: – А чому люди у селі про вас усілякі небилиці розповідають? – Люди вигадувати всяке люблять про тих, хто не живе так, як вони живуть. Ось я вирішив не одружуватися, бо мене повністю влаштовує життя одинака. Саме тому односельці приписують мені всяке…

Advertisements