Олексій боявся реаkції матері, що вранці вона виявить гору посуду в раковині та вибухне сkандал. І ось Ніна Андріївна увійшла на кухню.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Олексій почав лаятися зі своєю дружиною через те, що та збиралася спати, хоч у раковині було повно немитого посуду. А в гостях була свекруха, яка точно лаятиметься, якщо вранці виявить, що в раковині стільки посуду. Але Свєті було все одно. Вона так утомилася за сьогодні. Було 31 грудня. Вона зранку прибрала у квартирі, наготувала стільки страв. Вони мали багато гостей, свято вдалося, вони навіть потанцювали. А зараз було 4 години ночі, і Світлана мріяла про сон. – Якщо хочеш, можеш помити сам. А в мене більше сили немає. Але мити Олексій не збирався. З чого він повинен посуд мити? Весь день його вдома не було, прийшов пізно, коли в дружини вже все було готове, посидів, відсвяткував, а зараз вимагав від дружини все помити.

А вона і так прибрала зі столу, їжу в контейнерах поклала до холодильника, а зараз хотіла просто відпочити. Вранці Свєта встала раніше за всіх. Вона зробила собі каву, взяла телефон та вирішила трохи посидіти в інтернеті. Чоловік встав після неї і, побачивши, що вона сидить в інтернеті, знову почав лаятися. Краще б вона посуд помила, доки мама не встала. А Світлана хотіла нормально попити кави. На кухню прийшла Ніна Андріївна. – Як я мріяла побачити ось таку картину. Як мені приємно, що ти не схожий на свого батька. Олексій здивувався. Мама все пояснила. Виявляється, що його тато завжди наполягав на тому, щоб мати після свят перемивала посуд, перш ніж лягти спати. Він не дозволяв залишати посуд на ранок. Їй так було важко ночами мити посуд, але вона намагалася не сперечатися з чоловіком.

Advertisements        

А Олексій завжди думав, що то ініціатива матері. – Мамо, ти серйозно? – здивовано перепитав Олексій. Батько був схиблений на чистоті і тому змушував її тримати будинок в ідеальній чистоті. Він надавав надміру велике значення порожнім речам. А сина вона похвалила, що він не змусив дружину це робити вночі. Мати завжди мріяла мити посуд зранку, але не могла. Вона сказала, що коли дружина все наготувала одна, то посуд він зможе і сам сьогодні помити. А невістку забрала до іншої кімнати, щоб вони фотки переглянули. Олексій був здивований. Якби дружина була одна, він би не мив, але nроти матері він піти не міг. Так і з’явилася в їхній молодій сім’ї одна тра диція, яка дуже подобалася дружині, але не подобалася чоловікові.

Advertisements