Михайло був на заробітках, коли через нещасний виnадок втра тив пам’ять. Про дружину він згадав лише 8 років по тому, і вирішив провідати її.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

У них десять років не було дітей. Ліkарі порекомендували штучне запліднення. Михайло відправився на заробітки, щоб заробити грошей на процедуру. У Чехії з Миколою стався нещасний виnадок. Працював на будівництві. Не звик до висоти. У нього закрутилася голова і він впав з будівельних лісів. Дивом залишився живий і працездатний. Тільки в голові не збереглося нічого з минулого життя. Все починав з нуля. І грошей на ліkування не було. Те, що встиг заробити через кілька місяців, швидко витра тив. Здоров’я ще не дозволяло виходити на роботу. Але світ не без добрих людей. Санітарка лікарні, де він проходив реабілітацію, проявила до нього милосердя. Спочатку приносила йому чогось смачненького домашнього поїсти, а потім, коли Михайла виписали, доглядала за ним як за рідним сином.

Але пам’ять до Михайла не поверталася. Жив днем, посланим йому Господом. Так він оселився разом з надією. Вона була добра жінка, поважного віку. Заміжня ніколи не була-не склалося. Любила готувати. І любила людей. Може, саме тому зглянулася над Михайлом. Тому що він від природи був добрим і красивим, нездатним на підлість або обман. Тому жінка, будучи глибоко віруючою людиною, вирішила чоловікові допомогти, коли з ним трапилася бі да. Так в забутті пішло майже вісім років. А потім у Михайла в свідомості стали спливати факти про минуле життя, і він згадав, хто він і чому тут опинився. Тепер Михайло прагнув хоч краєм ока подивитися, що відбувається там, на його батьківщині, повернутися додому. З побоюванням відкрив хвіртку у власний двір, постукав у двері.

Advertisements        

Йому відкрила його Галина-змінилася, правда. Волосся перефарбували в коричневий колір. Побачила його і скрикнула, бо не сподівалася вже з ним зустрітися через стільки років. Слідом за нею виглянули двоє симпатичних близнюків. Серце Михайла немов завмерло всередині-у неї чоловік, подумав він зі стра хом. Однак Галина запросила Михайла в будинок, з’ясувала, чому так довго не давав про себе знати. А потім розповіла історію, яка вразила його ще більше, ніж думка, що він приїхав в гості в чужу сім’ю. Як з’ясувалося, У Галини теж життя не стояло на місці. Їй зателефонували з центру репродуктології і запросили на приватну розмову з приводу подальшого збереження сперми її чоловіка. Вона погодилася на народ ження дитини, взяла гроші в кредит. Потім довелося nродати автомобіль, щоб погасити kредит. Але результат ось такий, і жінка кивнула на двох шестирічних хлопчиків, що притихли в кімнаті. Михайло був приголомшений такою звісткою і в той же час щасливий. Тому що дійсно дуже хотів мати своїх дітей.

Advertisements