Зовиця з сином приїхала до нас на відпочинок. Ми з чоловіком думали, що вона поїхала від нас дуже задоволена. Але як тільки вона опинилася вдома, нам зателефонувала свекруха. Те, що вона сказала матері, для нас було просто жа хом.

ИНТЕРЕСНАЯ ЖИЗНЬ
Advertisements        

Ми з чоловіком вже рік, як переїхали з середньої смуги на П МЖ на узбережжі Чорного моря. З початком року зовиця заговорювала нам вуха на тему приїхати з сином до нас відпочити. Це для нас було не дуже зручно, оскільки квартира однокімнатна. Але: по-перше, сестра чоловіка; по-друге, розлучена, а отже економить на всьому; по-третє, сама сказала: “Нам аби було де спати, хоч на підлозі”. Приїхала вона з сином в липні. Ми придбали електровентилятор, поставили на кухні.

Диван там вже був. Так що мінімальний комфорт ми забезпечили. Зустрічали ми їх на вокзалі, відвезли додому, вони пообідали, потім влаштували їм маленьку екскурсію: як աвидше і зручніше пройти до пляжу, де у нас і які магазини, де базар. На наступний день ми з чоловіком вирушили на роботу, а зовиця з сином віддалися відпочинку. Йшли з ранку і приходили додому лише ввечері. Прибиралися вдома лише ми з чоловіком, а готувала тільки я. Хоча ми обоє працювали, але перекладати на плечі гості нічого не стали. Возитися з ними у будні у нас часу не було. Але в суботу і неділю намагалися якось прикрасити їх відпочинок.

Advertisements        

Природно за свій рахунок, знали, що у зовиці не густо з грошима. Так минуло два тижні. Зовицю з племінником проводили до поїзда. І визнали свою справу зробленою. Ми з чоловіком були впевнені, що його сестра залишилася задоволена нашою гостинністю. З’ясувалося, що ні. Про це нам повідомила свекруха по телефону. Виявилося, що зовиця не відпочила, а змучилася вся. Що в приміщенні задуха, і вони з сином заснути не могли. Що вранці ми їх рано піднімали. Що готували для них одне і те ж. Коротше, такого відпочинку нікому не побажаєш. А брат і невістка не гостинні господарі. – Якщо не задоволена нашою гостинністю, нехай в наступний раз знімає собі житло і готує їжу сама. А до нас щоб більше в гості не напрошувалася, — сказав чоловік матері. З золовкою ми більше не спілкуємося.

Advertisements